Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluziger team voor Roparun

Geplaatst op: 24 oktober 2015

Team Zwartsluis. Dat is de naam van een gelegenheidsgroep van ongeveer 25 Sluzigers die komend voorjaar meedoen aan de Roparun. Dat is een jaarlijkse estafette van Parijs naar Rotterdam, waarbij deelnemers proberen zoveel mogelijk geld voor kankerbestrijding op te halen. Vrijdagavond was in zwembad De Kragge de kick-off. “Het begin van het grote avontuur…”, zei Bert Feenstra.
De bewoner van het Buitenkwartier is de animator van dat avontuur. Ooit fietste hij al twee keer mee en nu moet hij er op de loopschoenen aan geloven. Uit vrije wil overigens. “Het is een geweldig evenement. Al jaren zei ik dat ik een keer wilde meelopen. Dat idee kreeg vervolgens bij mijn hardloopclubje wat vastere vormen, zodat we ons inschreven. Maar er mogen maar 275 teams meedoen. Lang zaten we in spanning, maar uiteindelijk kregen we het verlossende woord: we zijn ingeloot. Tegelijkertijd was er ook zoiets van: ‘oei, nou begint het echt…”, vertelt Feenstra.

En dat betekende onder meer dat er een groot team geformeerd moest worden. Niet alleen zijn er twee teams van lopers én fietsers nodig, maar ook begeleiding. Van een kok tot een masseuse, van chauffeurs tot kwartiermakers. De Roparun is een logistieke operatie van formaat immers. “Het leek me prachtig om alleen maar mensen in het team te hebben die in Zwartsluis wonen of er een band mee hebben. Dat is gelukt. Zes weken terug kregen we groen licht en nu is het team bijna geformeerd. Onder meer door contact te zoeken met de fietstoerclub. De leden waren meteen enthousiast. Alleen de masseuse moet nog definitief ‘ja’ zeggen en dan is de bezetting rond. We hebben een hele leuke en gevarieerde club mensen bij elkaar.”

Ook de eerste zoektocht naar sponsoren is veelbelovend. Feenstra hoopt ook die vooral in Zwartsluis te vinden. “We hebben zeker achtduizend euro nodig en ik heb er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. De eerste contacten zijn hartverwarmend. Nieborg levert al het brood dat we straks nodig hebben, Slagerij Bruintje maakt nasi, Koos Slurink sponsort kleding, Rijschool Sandra zorgt voor een bus. Dat zijn mooie dingen. En zelf gaan we aan de slag als dijkwachter voor Waterschap Groot Salland. Die zoeken vrijwilligers voor de KEI-brigade bij Kampereiland. Je krijgt 50 euro per persoon per oefening. Dat levert in totaal een mooi bedrag op”, aldus Feenstra, die uiteraard op meer sponsoren rekent.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500