Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 januari 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn winnen in de polder

Geplaatst op: 25 oktober 2015

Dames 1 van Ruutvoorn heeft zaterdag met 1-3 gewonnen bij SVM uit Marknesse. Dat was de eerste overwinning dit seizoen. De dames verloren de tweede set en wonnen de andere drie sets vrij nipt.
Na een niet al te beste start van de competitie, blessures en twee verloren wedstrijden, reisde Ruutvoorn afgelopen zaterdag af naar Marknesse. Met 1 punt uit 2 wedstrijden stond Ruutvoorn onderaan in de ranglijst. SVM had 5 punten bij elkaar gespeeld en stond op een 9e plek.

De eerste set was de servesdruk goed en de blokkering met daarbij behorende verdediging leken beter op elkaar afgestemd dan de eerste twee wedstrijden. Els Hermeler serveerde haar team naar een mooie voorsprong. SVM had echter ook een paar sprongetjes in de wedstrijd en zij stonden met een mooie laatste servesserie als eerste op setpoint, 24-21. Ruutvoorn speelde echter haar side-out en Cynthia Last wist met een goede, diepe serve de set naar een einde te leiden. (26 – 24)

In de tweede set leek alle weerbaarheid verdwenen. De servespass lag slecht en aan het net werd er niet afgemaakt. Iris Hoekstra werd in het veld gebracht en bracht even een andere sfeer. Ondanks een kleine opleving was deze set niet meer te redden. Met 25-14 was SVM deze set duidelijk beter.

De derde set lieten de dames uit Genemuiden zien dat ze zich kunnen herpakken. De servespass was beter en midaanvalsters Marlon Verhage en Suzanne Boschman werden vaker bediend, zij scoorden aanvallend veel. Op 12-14 serveerde Geerke van der Haar naar 12 – 21. Daarna werden er veel servefouten gemaakt, maar de set kon rustig uitgespeeld worden. Met 25-18 was de tussenstand 2-1 in het voordeel van Genemuiden.

Een vierde winnende set kon vier welkome punten opleveren dus met de motivatie zat het wel goed. SVM had de moed echter nog niet opgegeven en bood Ruutvoorn het hoofd. Ruutvoorn liep steeds wat punten uit, maar dan kwam SVM weer langszij, zo ook tot 22-22. Corien van de Wetering wist met een harde diagonale serve de set uit te serveren.En zo konden de 4 punten mee naar Genemuiden. Komende zaterdag gaan de dames naar Heerenveen. En 7 november is er een thuiswedstrijd om 17:00

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500