Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
16 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Flier ambassadeur van goede doelenactie

Geplaatst op: 25 oktober 2015

Albert Flier uit Genemuiden is sinds kort de nieuwe ambassadeur van ZwartewaterlandHelpt. Samen met de huidige ambassadeur Anna van der Breggen zet Flier zich tijdens de jaarlijkse radiomarathon in voor het goede doel van dit jaar; ’Het Vergeten Kind’.

De organisatie is blij met de komst van Albert Flier, die voor velen een bekend gezicht is. “We proberen onze jaarlijkse actie Zwartewaterland breed te krijgen. Vorig jaar is daar al een begin meegemaakt met onder andere de naamswijziging. Met Flier als nieuwe ambassadeur komen we weer een stapje dichterbij dit doel”, aldus de organisatie.

De keeper van hoofdklasser SC Genemuiden en eigenaar van een sport- en modezaak is enthousiast over de nieuwe samenwerking. “Deze organisatie zet zich ieder jaar in voor een goed doel. Het is mooi om te werken met een enthousiaste groep mensen dat zich in zet voor anderen. En als ik een steentje kan bijdragen voor het goede doel dan doe ik dat graag.”

Flier werd tegen eredivisionist ADO Den Haag de man van de wedstrijd door sc Genemuiden een ronde verder te brengen in de strijd om de KNVB beker op 22 september jl. Hij staat hierdoor in middels bekend als ‘De held van Genemuiden’. Albert Flier speelde in de betreffende wedstrijd een hoofdrol door veel moeilijke ballen uit zijn doel te houden en in de penaltyserie twee strafschoppen te stoppen. In de sportzaak van Flier aan de Langestraat in Genemuiden regende het daarna felicitaties. Inwoners kwamen spontaan de zaak binnen om hem persoonlijk te complimenteren met het opmerkelijke wedstrijdresultaat.

De negende editie van de radiomarathon wordt dit jaar gehouden op 17, 18 en 19 december. De opbrengst gaat naar Stichting Het Vergeten Kind. Deze stichting zet zich sinds 2009 in om kinderen in opvangcentra een zo normaal mogelijke jeugd te geven. In Nederland slapen 33.000 kinderen niet in hun eigen bed. Het zijn vergeten kinderen die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn. Stichting Het Vergeten Kind helpt deze kinderen door ze een plek te geven waar ze kunnen spelen en ontspannen.

Zwartewaterland Helpt is een actie van Stichting Radiomarathon.nl. Deze stichting organiseert sinds 2007 jaarlijks een drie daagse radiomarathon in Horecacentrum Onder de Luifel in Hasselt. De opbrengst van de actie gaat naar een stichting die zich inzet voor kinderen en hiervoor geen overheidssteun krijgt. Kijk voor meer informatie op www.zwartewaterlandhelpt.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500