Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies bekeren eenvoudig verder

Geplaatst op: 26 oktober 2015

En door… zo was het gevoel afgelopen zaterdag bij menig Chouffie weer op Camp Weteros. Op the green mile voor veel tegenstanders van de Chouffies werd ook Drachtster Boys 3 met de staart tussen de benen terug naar huis gestuurd, en zo bekeren de Chouffies een rondje verder.

Dat het gezag van Red Garnaal hoog in het vaandel staat bij de kabouters is bekend, maar de afgelopen seizoenen moest hij het qua beker toch afleggen tegen menig kaboutertje Kwebbel die hun wederhelft in de paddenstoel toch op het hard drukte zo snel mogelijk uitgeschakeld te worden in de beker, zodat er eens gezellig geshopt kon worden in Plopsaland. Niets is dit seizoen echter minder waar, de trein dendert maar door en kan voorlopig nog niet betrapt worden op een kleine vertraging.

De wedstrijd tegen de Friese gasten was een hoogstaande. Zonder de vader geworden Thomassi werd er afgetrapt, en werden de intenties van beide ploegen meteen duidelijk. Door in de beker was een must, en dit leverde een boeiend schouwspel op. Het waren de gasten die op voorsprong kwamen, maar de Chouffies toonden veerkracht en rechten de kleine kabouterruggetjes. Nog voor rust was de stand omgedraaid en stond de 2-1 op het bord, dankzij doelpuntjes van Bollinho en Bertje “Lion King”.

Het bleef een heerlijke pot de 2e helft, de Chouffies controleerden en Drachtster Boys trachte aan te dringen, echter de verdedigende muur stond zoals zo vaak dit seizoen, en er kwam zelfs geen barstje in. Aan de andere kant creëerde de kabouters kans op kans, maar het duurde tot de 88e minuut tot de pot beslist werd, na een geweldige voorzet van Rubinho was het Poenos die afdrukte en de volgende ronde veilig stelde.

Gebeurden er nog randzaken dan? Jazeker en goed als we zijn willen we u deze ook niet besparen. Red Garnaal kreeg namelijk lichte kortsluiting na het niet vlaggen van de Friese grensrechter, welke hem vervolgens voor “vuurtoren” uitmaakte. Vol vertrouwen ging Garnaal de strijd verbaal aan met de grensrechter welke bij het korpsmariniers bivakkeert door de weeks. Gelukkig was er nog enig bedaren aan de Garnaal, anders zou hij nog wel eens klem in de achter hem staande dog out hebben kunnen liggen.

Dan aanstaande week, voor sportclub 1 staat de wedstrijd van jaar op het programma. Uit in Eindhoven staat PSV op het menu, en aangezien die club ontzettend met de wedstrijd bezig is (integendeel) vermoeden wij dat het nog wel eens een spannend potje kan gaan worden. Dat de club uit Eindhoven er niet mee bezig is getuigd wel uit het feit dat masterscout Jimmy van Fessem zaterdag gesignaleerd werd op Camp Weteros. Daar waar het eerste afgelopen vrijdag avond geen spaan heel hield van Olde Veste 2 kwam van Fessum dus zo bij de Chouffies langs de lijn uit. De laatste geruchten is dat hij met angst en beven en zwaar onder de indruk van het spel va de Kabouters terug naar Lampcity is gegaan.

Dan volgende week, als de Chouffies aan mogen treden uit tegen VHK 2. Een laagvlieger in de competitie, echter leert dit dat dit meestal de lastigste wedstrijden zijn. Om 12:00 uur word er afgetrapt op Sportpark Monnikenmolen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500