Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Hattrick voor Henk Breman

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Onder bijna ideale weersomstandigheden, werd afgelopen zaterdag de Stamppot Race 2015 gevaren. Na het palaver in Lemmer vertrok het internationale deelnemersveld richting het IJsselmeer, waar tussen de Friese en Rotterdamse hoek de wedstrijdbaan was uitgelegd.
Om daar drie wedstrijden te varen. Zoals gebruikelijk gierde tijdens de start bij menig schipper de adrenaline weer door de aderen en werd op het scherpst van de snede gestreden. Door goed zeemanschap en een oplettende crew werden schades voorkomen en kon met een matig windje van 3 tot ruim 4 Bft. lekker worden gezeild. Het lukte Henk Breman samen met Bert van Dijk en Jan Pleijzier om alle drie de wedstrijden in zijn klasse als eerste te vertrekken en als eerste te finishen. Zodat ook dit jaar de fel begeerde Stamppotstamper, voor de derde keer op rij, werd gewonnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500