Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Job van Dalfsen: ‘Op de bank tegen PSV al geweldig’

Geplaatst op: 26 oktober 2015

Vrijdag scoorde Van Dalfsen drie keer. Foto Erik Eenkhoorn

Job van Dalfsen scoorde vrijdagavond drie keer voor Sportclub Genemuiden tegen het tweede team van d’ Olde Veste. Garanties voor het duel tegen PSV leveren die goals niet op, weet de middenvelder. “Wij horen vanavond pas hoe de selectie eruit ziet. Maar er mogen geloof ik acht man op de bank zitten, daar moet ik bij kunnen zitten. En alleen al op de bank zitten lijkt me een geweldige ervaring.”

Maar natuurlijk hoopt de Genemuidenaar op speelminuten, ook al is het er maar één. Hij heeft in ieder geval het gevoel dat hij heeft aangepikt bij de selectie. “Dit is nu mijn derde seizoen en het gaat lekker. Zowel in het tweede als tijdens de invalbeurten bij het eerste. En dan drie goals is natuurlijk prachtig. Maar laten we wel zijn: scoren tegen het tweede van d’ Olde Veste is wat anders dan tegen Harkemase Boys. Ik ben er nog niet, maar groei wel langzaam naar het niveau toe.”

Want aansluiten bij een elftal uit de Topklasse of top Hoofdklasse valt niet mee. “De stap is heel groot. Bovendien kampte ik eerst met blessures. Vorig jaar na de winterstop ging het beter, maar toen raakte ik weer zwaar geblesseerd en was het seizoen over. Nu gaat het lekker. En natuurlijk is de wedstrijd tegen PSV een mooie belevenis. Een minuutje voetballen zou al prachtig zijn. Tegen ADO Den Haag bleef het helaas bij warmlopen. De trainer bracht toen terecht een verdediger in.”

Of hij morgen meegaat, moet vanavond blijken na de zogenoemde ‘uitzwaaitraining’. Die begint om 19.45 uur. “Wij vertrekken morgen om 13.15 uur naar Eindhoven. Of we kans maken? In voetbal heb je altijd kans en bij deze selectie komt er altijd iets speciaal los bij dit soort wedstrijden. Als we supergeconcentreerd zijn en PSV heeft een mindere dag, is er wat mogelijk. Maar je moet wel realistisch zijn: na een kwartier kun je ook met 4-0 achter staan. Als PSV snel scoort en het ritme vindt, wordt het lastig.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500