Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Een nieuwe bijzondere Sportclub-dag

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Sportclub Genemuiden kon dinsdag een uur lang dromen van een stunt in Eindhoven. Toen ging het ineens snel en liep PSV uit naar toch nog een grote uitslag. Desondanks kan Sportclub Genemuiden trots zijn op een nieuw hoogtepunt in de clubgeschiedenis. Een terugblik op die bijzondere dag.
Rond 11.00 uur vertrekt de eerste bus vanaf Sportpark De Wetering naar Eindhoven. Het is de club rond Corwin van Dijk die de primeur heeft. Ondertussen is de media massaal uitgerukt. Voetbal International is in Genemuiden, net als RTV Oost, SBS6 en Fox. En ook de regionale journalistiek loopt rond op de parkeerplaats van De Wetering.
Burgemeester Bilder is er ook. Met goede moed, maar wel met realiteitszin. “Sportclub heeft al verscheidene malen het onmogelijke mogelijk gemaakt”, zegt de burgemeester, die later ook in een bus stapt richting de stad van Philips.
Rond 15.00 uur arriveren wij in Eindhoven, in een parkeergarage die luistert naar de welluidende naam Witte Dame. In de stad is het enorm druk vanwege de herfstvakantie en het lenteweer, maar veel groen-witte sjalen zijn er nog niet. Een enkeling zit op een centrumplein, maar nergens klinkt het Sportclub-lied. Tot blijkt dat het allemaal gebeurt op het Stratumseind, een gebied waar een aantal kroegen dichtbij elkaar zijn gevestigd. “Om de hoek moet je zijn voor mooie beelden. Wij zitten liever rustig”, wijzen twee wat oudere Sportclub-fans de weg. En inderdaad: honderd meter verderop klinkt het Sportclub-lied en andere evergreens als ‘Superboeren’. Eindhovenaren kijken verbaasd naar de zingende menigte uit Genemuiden.
Ze spreken af om rond 17.00 uur in ‘corteo’ naar het stadion te lopen. Daar moeten dan de meeste bussen nog arriveren. Ook de selectie van Sportclub Genemuiden komt aan, even later gevolgd door de bus van PSV. Genemuiden blijft die voorsprong in de warming up houden, maar moet in de wedstrijd PSV snel voor laten gaan. De Jong maakt een snelle goal.
Daaraan voorafgaand ontvouwen de fans eerst een reusachtig spandoek: Beat the Lamps staat erop. Dat blijkt later teveel gevraagd, want de landskampioen is te sterk, al blijft Sportclub lang in het spoor. Vlak voor rust en een kwartier na rust kruipt de ploeg zelfs behoorlijk uit zijn schulp en krijgen Lip en Korf kansen. Ze gaan er niet in en dan is het snel gebeurd met de droom.
Een nachtmerrie wordt het zeker niet, ondanks dat PSV uitloopt naar 6-0. Daarvoor is er al voldoende ontzag afgedwongen. Het geloof is er wel, maar de tegenstand is gewoon te goed. Geen schande. Een dag vol geweldige Genemuiden-promotie wordt er niet mee uitgewist, ondanks dat het feest minder groot wordt dan, enigszins onrealistisch, gehoopt.
De supporters zoeken na afloop massaal de bussen op en zijn over het algemeen rond de klok van 23.00 uur thuis. Onderweg naar huis luisteren ze wellicht naar Langs de Lijn. Albert Flier komt aan het woord. Voor de zoveelste keer die dag.
De licht mistige nacht werkt ontnuchterend. Zaterdag wacht AZSV. Dat is nog eens andere koek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500