Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 mei 2021 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jasper Bremmer heeft kippenvel in Kuala Lumpur

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Foto Helmich Lubberts

Jasper Bremmer loopt stage in Kuala Lumpur. De verdediger van Sportclub Genemuiden mist daardoor bijzondere momenten van zijn club. “Uiteraard geeft het een dubbel gevoel dat ik 10.000 km verderop zit en vanavond de wedstrijd op een laptop zit te kijken, maar dat is helaas voor mij de keerzijde van een buitenlandse stage. Het belangrijkste is dat het wederom geweldige reclame is voor de club, de supporters en natuurlijk voor het team die na ADO Den Haag vanavond weer de kans krijgt om te stunten. Bij deze wens ik iedereen een geweldige wedstrijd toe en voor het team natuurlijk ongelofelijk veel succes vanavond tegen PSV!”

De Zwollenaar zit in zijn achtste week Kuala Lumpur. “De stage bij MYLAPS Asia bevalt hier zeer goed. Het bedrijf is wereldmarktleider op het gebied van Sports Timing, bijvoorbeeld met evenementen zoals NASCAR, Formule 1 of de MotoGP. Op deze manier krijg ik de kans om sport te combineren met mijn opleiding en dat is voor mij een mooie combinatie. Zelf heb ik net mijn eerste event gehad in Singapore en over twee weken staat er een nieuw evenement op de planning in Kuala Lumpur.”

Bremmer heeft nog wel een rol gespeeld in het bekeravontuur van Genemuiden. “Tegen Zaanlandia heb ik zelf nog 90 minuten kunnen spelen in augustus, dat was één van de laatste wedstrijden voordat ik vertrok. Tegen ADO was het lastig om de wedstrijd te volgen, dit heb ik vooral gedaan via social media en familie. Mijn broer en mijn vader hebben de wedstrijd gekeken en ik kreeg foto’s/video’s doorgestuurd dus dat was erg mooi om te zien. Vooral de ontlading na de wedstrijd met alle spelers en supporters gaf kippenvel.”

“Voor vanavond is de wekker al gezet om 01.00 plaatselijke tijd voor de voorbeschouwing en natuurlijk de wedstrijd de livewedstrijd tegen PSV op Eredivisie live. Nu wordt er natuurlijk nog meer aandacht aan de wedstrijd besteed en dat komt mij natuurlijk ten goede. De reportages en interviews zijn mooi om te zien. Verder geeft wederom het internet en social media veel en leuke informatie over de wedstrijd. Ook krijg ik via whatsapp krantenknipsels door en probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Mijn familie zal ook vanavond weer aanwezig zijn tussen de Genemuiden supporters dus ik zie het beeldmateriaal weer graag tegemoet.”

De Zwollenaar vertrok geblesseerd naar het Verre Oosten. In het bekerduel tegen Dieze West, vlak voor zijn vertrek, sloeg het noodlot weer eens toe. “Wat betreft mijn blessure zit de stijgende lijn er goed in. De week voordat ik vertrok heb ik tegen V.V. Dieze west een groot gedeelte van mijn pees afgescheurd in mijn lies. Het revalidatietraject is 3 tot 5 maanden voor een dergelijke blessure. Momenteel ben ik 2 maanden onderweg en de prognose is dat ik half november weer op het veld kan gaan trainen. Nu is het vooral kracht en stabiliteit opbouwen om vervolgens over een paar weken weer zelfstandig te gaan trainen op het veld. Dit alles gebeurt in overleg met de sportarts in Groningen en het belangrijkste is dat ik fit ben wanneer ik 1 februari weer op het veld sta. Voor mij een mooie uitdaging zodat ik zo snel mogelijk weer aan kan sluiten bij het team.”

En nu is het uitkijken naar vanavond. “Het blijft bijzonder dat er na 4 jaar geleden FC Twente uit, wederom 2000 mensen uit Genemuiden naar Eindhoven reizen en het team daar gaan supporten. Het vuurwerk bij de afsluitende training, de merchandising die weer wordt uitgebreid voor de wedstrijd en het aantal bussen die vertrekken richting Eindhoven is spectaculair en geeft ook 10.000 km verderop een kippenvel gevoel. Ik denk dat dit ongekend is voor een amateurclub en ook in dit geval is SC Genemuiden een voorbeeld voor overige amateurclubs in de regio maar ook in heel Nederland.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500