Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 december 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voedselactie Dorcas ook in Genemuiden

Geplaatst op: 27 oktober 2015

Van 1 tot en met 8 november wordt voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. In honderden supermarkten, kerken, scholen en bedrijven in Nederland zamelen duizenden vrijwilligers voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Ook komt dit jaar een belangrijk deel van de opbrengst ten goede aan mensen die getroffen zijn door het geweld in Syrië. De Dorcas Voedselactie maakt het voor Nederlanders mogelijk om op een praktische manier in actie te komen voor Syrische vluchtelingen en de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika. Dorcas is actief op het gebied van rampenmanagement, sociale zorg en duurzame ontwikkeling en komt in actie voor de allerarmsten, ongeacht ras, religie, geslacht of politieke overtuiging. Dorcas ondersteunt 154 projecten in 17 landen in Oost-Europa en Afrika en werkt samen met lokale partnerorganisaties.
Een boodschapje extra! Een collecte extra!
Meer dan zeshonderd supermarkten verlenen hun medewerking aan de Dorcas Voedselactie. Vrijwilligers delen er voedsellijstjes uit aan het winkelend publiek. Op deze lijstjes staan producten die samen een voedselpakket vormen. Mensen doen een boodschapje extra en geven deze af aan de vrijwilligers voor verwerking in een voedselpakket. Op woensdag 4 november wordt in veel kerken Dankdag voor Gewas en Arbeid gevierd. Een dag om stil te staan bij onze welvaart en om daarvan te mogen delen met de allerarmsten. Honderden kerken houden deze dag een extra collecte voor voedsel en voedselzekerheid.
In Zwartewaterland wordt de Dorcas Voedselactie gehouden op de volgende locatie(s):
Zwartsluis: 3 en 4 november in de Coöp
Genemuiden en Hasselt: 6 november bij AH, Boni en Emté. In de Hasselter kerken wordt er op of rond dankdag voedsel en geld ingezameld.
Sortering, transport en distributie
Direct na de voedselactie worden de donaties overgemaakt aan Dorcas en de verzamelde goederen door vrijwilligers verwerkt tot voedselpakketten. Ook dit jaar komen de ingezamelde goederen uit de hele regio naar Genemuiden op de Jutestraat 7, dus we kunnen weer vele handen gebruiken. Voor aanmelding: Julius Kwakernaak 06-46236531. Of kom langs in de Dorcaswinkel op de Schering voor het invullen van een aanmeldingsformulier. De voedselpakketten worden daarna zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. Meer informatie: www.dorcasvoedselactie.nl.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500