Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

CDA vraagt aandacht voor hondenbelasting

Geplaatst op: 29 oktober 2015

Hoewel het CDA eigenlijk tegenstander is van Hondenbelasting, vraagt de partij zich af of hondenbezitters in Zwartewaterland de belasting wel betalen. Fractievoorzitter Bosma maakte donderdag in de raad een rekensommetje: een op de vier Nederlandse huishoudens heeft een hond. Dat betekent dat er in Zwartewaterland 2035 honden zouden moeten zijn en dat moet dan bijna 124.000 euro in het laatje brengen. In werkelijkheid int de gemeente slechts 75.000 euro.

“Wijkt Zwartewaterland dan zo af van de rest van Nederland? Ons advies zou zijn om de hondeneigenaren van Zwartewaterland in herinnering te brengen dat men hondenbelasting moet betalen”, aldus Bosma. Wethouder Visserman wees er in zijn beantwoording op dat het ook zo kan zijn dat Zwartewaterlanders minder honden hebben dan gemiddeld.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500