Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 februari 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

’t Startblok aan de herftwandel

Geplaatst op: 30 oktober 2015

De peuters van peuterspeelgroep ’t Startblok zijn druk aan het werk rondom het thema herfst. Om eerst eens uit te zoeken wat de herfst (“herrufst”) nu eigenlijk is zijn ze eerst een wandeling gaan maken. Ze zagen kale takken aan de bomen en veel blaadjes op de grond. Met vergrootglazen speurden ze naar spinnen (best spannend!) en bekeken ze besjes en appeltjes aan de struiken.

Veel peuters namen ook herfstspullen mee voor op de herfsttafel! Na de herfstvakantie hebben ze het thema weer opgepakt en zijn (na alle verhalen over de draaimolen op de Biestemarkt) aan het knutselen gegaan. Een herfstboom, en paddenstoel en een egel; alle werkjes worden met enthousiasme gemaakt. Ondertussen leren de peuters veel. Niet alleen over het thema herfst, maar ze leren ook op elkaar te wachten, om te gaan met materialen en delen. Ze ontwikkelen hun fijne motoriek tijdens het verven en plakken en de grove motoriek tijdens het buiten spelen (en nu dus ook tijdens het opvegen van alle bladeren op het plein!). Eigenlijk leren de peuters spelenderwijs de hele ochtend door ook op het gebied van taal en zelfstandigheid natuurlijk. Zo gaan de peuters goed voorbereid naar de basisschool.
Is uw zoon of dochter ook toe aan een
leuke uitdaging of juist stimulans? Bel gerust eens voor informatie of om
een afspraak te maken om langs te komen (06-23201432) of neem een kijkje
op de site (www.kdc-zwartewaterland.nl/speelzalen/startblok). Momenteel
is er geen wachtlijst en kunnen peuters vanaf 2,5 jaar snel een
plekje krijgen in één van de groepen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500