Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Knappe prestatie Marit Boxum

Geplaatst op: 31 oktober 2015

De tweede dag van het NK zwemmen voor Senioren is succesvol verlopen voor Marit Boxum uit Zwartsluis. Marit zwemt normaal bij de Jeugd maar door haar scherpe tijden mocht Marit starten op het NK. De talentvolle zwemster uit Zwartsluis die uitkomt voor in het in de landelijke A-klasse uitkomende Deltasteur uit Kampen mocht op de tweede dag maar liefst twee keer een finale zwemmen.
Met de estafette ploeg van Deltasteur behaalden de zwemmers in de ochtendsessie een goed resultaat en verdienden daarmee een start plaats voor de A Finale op de zaterdagavond. Met de estafetteploeg behaalde Marit een 8e plaats van Nederland tijdens deze NK.
Marit zwom op zaterdagochtend ook de 100 rugslag en behaalde door een goed opgebouwde race een plaats voor de finale die op zaterdag avond gezwommen werd. Marit tikte na een goed opgebouwde race als 15e van Nederland aan. Door deze resultaten kan ze terug kijken op een mooie prestatie op dag 2 van het NK.
Zondag mag Marit starten op 3 afstanden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500