Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 september 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub wint van AZSV

Geplaatst op: 31 oktober 2015

Martijn Jansen geeft de tegenstander geen kans

Sportclub Genemuiden won zaterdagmiddag van AZSV. Doelpunten kwamen van Tjeerd Korf en Anne van der Kolk.
De tegenstander uit Aalten is de meest oostelijke hoofdklasser van Nederland. Zelfs zo oostelijk dat ze met een bus met Duits kenteken naar Genemuiden afreisden. Aldaar vielen ze met de neus in een slagroomsoesje. Presentje van het jarige Sportclub Genemuiden dat haar 85-jarig bestaan viert.
Een overwinning op AZSV zou daarbij welkom zijn. Daar zag het aanvankelijk even niet naar uit. Genemuiden was de bovenliggende partij, maar de rode brigade uit de Achterhoek bleek een goed voetballend collectief dat ook kansen kreeg. Uit een van die mogelijkheden scoorde Van der Eerden de 0-1.
Met de wedstrijd tegen PSV nog in de benen leek dat de opmaat voor een moeilijke middag. Betrekkelijk eenvoudig boog Genemuiden de achterstand echter weer om. Eerst liet Tjeerd Korf zijn kwaliteiten nog eens zien. Links en rechts slepend kon hij ineens de bal binnen lepelen. Een fraaie goal die snel een vervolg kreeg. Uit een corner kwam de bal bij Anne van der Kolk en de dit jaar veel scorende sportleraar wist daar wel raad mee: 2-1.
Ook na rust bleef Genemuiden de betere ploeg, zonder dat dit in de stand tot uiting werd gebracht. Een kwartier voor tijd kwam AZSV met tien man te staan.

_MG_6011

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500