Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
8 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluziger gaat 55 uur darten

Geplaatst op: 2 november 2015

Of ze het Guinness Book of Records halen is nog niet zeker, maar ook zonder die vermelding gaan Willem Freek Kuipers en Karl Vos een topprestatie leveren. Van 18 tot en met 20 december gaan ze 55 uur aaneengesloten darten en vinyl draaien in De Albatros. De opbrengst is voor Serious Request. “Nee, na 55 uur darten kan ik vermoedelijk geen dartpijl meer zien, maar gelukkig is dan net het seizoen afgelopen. Al beginnen de wereldkampioenschappen dan weer wel op televisie…”, lacht Kuipers.
Hij liep al een paar jaar met het idee in zijn hoofd. Op een avond in Cafe de Sluus kreeg het ineens vaste vormen. Al staat een groot deel van het evenement nog niet vast. Zo is er nog geen antwoord uit Ierland of de recordpoging in aanmerking komt voor het beroemde boek. “Daarin staat nu wel een record van twee darters die vijftig uur tegen elkaar hebben gedart. Ik wil juist tegen zoveel mogelijk mensen darten. Hoeveel darters er precies nodig zijn, weet ik niet. Dat hangt ook af van de lengte van de partijen natuurlijk”, zegt Kuipers, die ondertussen al in training is. Hij heeft zich aangemeld bij een sportschool. “Wat je precies moet doen voor 55 uur darten weet ik niet, maar ik wil in ieder geval mijn conditie op orde hebben.”
Karl Vos is voorlopig van plan om ongetraind de dart- en vinylmarathon in te gaan. Al heeft hij straks vermoedelijk geen vingers meer over van het vakkundig plaatsen van de naald. “Willem Freek vroeg of ik wilde draaien. Toen kwam ik al snel met het idee van vinyl. Dat brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Ik heb zeker muziek voor 55 uur. Alles tussen de Rolling Stones en Kensington in”, vertelt Vos.
En als het aan Annefloor Elbers, vriendin van Kuipers, en het duo ligt komen er nog veel meer activiteiten bij. “Je kunt van alles bedenken: 100-plussers sponsoren, plaatjes aanvragen, betalen voor een potje darten. En buiten het dartbord hoop ik dat er ook van alles ontstaat. Wij staan open voor alle ideeën.” Emiel van De Albatros voegt toe: “Ons virus moet overslaan op heel Zwartsluis. Dit moet het centrum van Serious Request in Zwartsluis worden. Mensen die doneren voor de actie van 3FM kunnen dat bijvoorbeeld hier inleveren. Wij brengen het dan naar Heerlen.”
Want daar zitten de deejays van 3FM dit jaar in het glazen huis. Nog niet naast de deur ook. 55 uur darten en plaatjes draaien en dan ook nog naar Limburg moeten.
Plannen genoeg voorlopig. Een topdarter naar De Albatros halen, de burgemeester die de eerste dart gooit, alles is mogelijk. “En natuurlijk hopen we dat er veel mensen komen kijken. Alleen ’s nachts tussen 02.00 en 06.00 uur zijn we gesloten. Verder moeten het hier ook gewoon hele gezellige dagen worden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500