Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

James Bond levert veel geld voor goede doel op

Geplaatst op: 2 november 2015

Hij brak woensdag en donderdag jongstleden alle Nederlandse records: de nieuwe Bondfilm SPECTRE. Rotary club Zwartewatersteden profiteerde daar flink van! De door haar georganiseerde James Bond filmavond op de dag na de première was dan ook volledig uitverkocht. De actie leverde daarmee € 3.500,– op, dat geheel ten goede komt aan HIV/AIDS bestrijding op Bali en de Kerstpakketten Actie voor de minima in de gemeente Zwartewaterland.

HIV/AIDS bestrijding Bali
Op Bali vindt momenteel de snelst groeiende HIV/AIDS epidemie ter wereld plaats. Rotary club Bali Nusa Dua trok zich het lot van deze bevolking aan en werkt samen met een locale non-profit stichting aan bewustwording van de HIV/AIDS gevaren in de regio. Dit doet zij onder andere door het aanbieden van
• workshops voor verloskundigen,
• vervangende moedermelk voor baby’s van besmette ouders,
• scholarships voor besmette kinderen
• preventie-onderwijs op scholen

Rotary Club Zwartewatersteden voelt zich verbonden met deze actie en besloot daarom bij te dragen. Samen met club Nusa Dua hoopt zij zo een verschil te kunnen maken.

Kerstpakketten Actie
Jaarlijks organiseren Rotary club Zwartewatersteden en het Diaconaal Platform van de kerken een kerstactie voor de minima in de gemeente. Gezamenlijk zorgen zij voor de middelen ten behoeve van kerstpakketten. Leden van de Rotary en de kerken stellen deze pakketten samen en bezorgen deze enkele dagen voor Kerst bij diegenen die zich hebben aangemeld.

Succes
Organiserend lid van Rotary Zwartewatersteden de heer Schraa over de opbrengst: “We zijn bijzonder blij dat de filmavond ook dit jaar weer een succes was. In het begin was het even afwachten, maar op het laatst moment waren de kaarten niet aan te slepen!” Ook bioscoop Movie Unlimited deed een duit in het zakje en sponsorde de avond met een mooi bedrag. “Een prachtige opbrengst voor twee prachtige doelen”, aldus Schraa.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500