Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dames Ruutvoorn onderuit

Geplaatst op: 7 november 2015

Dames 1 van Ruutvoorn kon het in d’ Overtoom niet bolwerken tegen Zwolle. Ze verloren met 1-3 en konden alleen de laatste set pakken. Zwolle leidt de ranglijst, maar liet in voorgaande westrijden wel wat punten liggen. Dus voor Ruutvoorn geen reden om vooraf al te wanhopen.

In de eerste set leek het er op dat Ruutvoorn kon meekomen. Vooral wanneer er met druk geserveerd werd, waren er mogelijkheden. Tot het eind van de set ging het gelijk op, maar eenmaal boven de 20 punten serveerde Ruutvoorn 3 maal achter elkaar fout waardoor Zwolle er met de winst vandoor kon. 25-23

De tweede set was daarna erg rommelig. Passfouten en niet sterk serveren zorgden ervoor dat het
spel er alles behalve overtuigend uitzag. Met 25-12 was ook deze set al gauw voor VC Zwolle.

In de derde set wist Ruutvoorn zich wat te herpakken, maar nog steeds was het Zwolle wat domineerde. Ruutvoorn passte beter, maar wist aan het net niet echt een vuist te maken. Zwolle daarentegen scoorde aanvallend vrij makkelijk. De set werd beslist met 25-16

De laatste set liet Ruutvoorn zien nog niet geknakt te zijn. Er werden meer servesseries gemaakt en het Zwolse blok werd beter omzeild of gebruikt om punten binnen te halen. Met 25-17 won Ruutvoorn en zo wist het toch nog 1 punt in huis te houden.
Na 5 wedstrijden staat Ruutvoorn nu op de 8e plaats. Aanstaande vrijdag reizen de dames naar Workum om daar te spelen tegen S.V.W., nieuwkomer en hekkensluiter in de derde divisie.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500