Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers in Barneveld

Geplaatst op: 7 november 2015

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november werd te Barneveld de jaarlijkse kleindierenshow gehouden in de tijdelijke markthal op het industrieterrein de Harselaar. 884 dieren waren hier ondergebracht door kleindierliefhebbers uit het gehele land en zelfs van buiten onze landsgrenzen. Deze show is grotendeels een show waar hoenders en dwerghoenders worden ingezonden en dat kan ook bijna niet anders in dit kippendorp op de Veluwe.
Er waren 206 grote hoenders te bewonderen, 495 dwerghoenders, 10 siervogels, 34 watervogels, 22 sierduiven en 117 konijnen door het talrijke publiek te bewonderen. Onder de inzenders ook enkele leden van onze plaatselijke vereniging met enkele van hun dieren. Johan Barneveld was na vorige week een bezoek te hebben gebracht aan de Veluwepoortshow te Putten nu enkele kilometers verderop met zijn Toulouse ganzen neergestreken welke beide met een ZG beoordeling voor de dag kwamen, zijn Barnevelder dwerghoenders behaalden hier 5x G, de Wyandotte dwerghoenders van de Comb. Withaar in de kleurslag wit-zwart columbia 1x ZG en 1x F en de zwarte dieren van hen 2x G en 1x ZG. De Hollandse krielen in de kleurslag patrijs van Harm Bruins werden hier met 5x het F predikaat bekroond en werd 1 van deze dieren verkozen tot mooiste Hollandse kriel. Vol verwachting en vertrouwen zien de Zwartewaterfokkers dan ook uit naar hun eigen clubshow welke van 3 t/m 5 december in de Overtoom zal worden gehouden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500