Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zegereeks Chouffies ten einde

Geplaatst op: 8 november 2015

Afgelopen zaterdag kwam aan de zegereeks van de kabouters van Sportclub Genemuiden vier een eind. Na maar liefst dertien matches de volle buit gepakt te hebben, vonden de mannen van Red Garnaal &co gistermiddag de bekende kat in de zak. De punctos kwamen verdiend terecht bij directe concurrent De Weide. Door deze nederlaag zijn de kabouters ook de leidende positie kwijt geraakt aan jawel de Weide.

De gasten waren simpelweg een stukje gretiger dan de kabouters. Achterin stonden vier lange houthakkers, die wel wisten hoe ze de ‘voetballers’ van Gaellemuun het leven zuur moesten maken. Daarnaast maakten de Chouffies ook geen gebruik van hun kernkwaliteiten. Zet de tikki-takki knop aan en je freewheelt door de stugge defensie heen. De Hoogeveners beschikken daarentegen wel over een vlijmscherpe counter. Tot drie keer toe werden de Chouffies verrast en ook nog eens op bepalende momenten. Ook in Plopsaland weet je dat een tegengoal vlak voor én na rust een cruciaal effect kan hebben op het eindresultaat.

Vlak na rust werd het 0-3 en leek de wedstrijd gespeeld. Red Garnaal liet zijn frustraties gaan en liet het regenen in de dug-out. De waterzak vloog door de lucht en de weledele heer ter Horst ontving zodoende een onaangename verrassing tijdens het verorberen van zijn wekelijkse frituurtje. De tegengoal viel te laat. Vijf minuten voor tijd maakte Tomassi de 1-3 en werd tevens ook de eindstand. Laatste kwartier bleek wel dat de Chouffies veel fitter zijn, hetgeen hoop koestert in het verdere seizoen.

Maar goed, vooralsnog geen centje pijn, de competitie is nog lang. Echter telt wel dat komende week gewonnen moet worden, want dan komt concurrent nummer twee langs op Camp Weteros: HZVV uut Hoogeveen. Tijd om de kabouterruggetjes te rechten en zo snel mogelijk de koppositie weer te heroveren.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500