Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA: lastverlichting was mogelijk geweest

Geplaatst op: 13 november 2015

VVD en PvdA stemden donderdag tegen de gemeentelijke begroting voor de komende jaren. De socialisten vinden dat er teveel ‘nutteloze’ uitgaven worden gedaan. “Van de subsidie aan Marketing Oost en IJsseldelta zien wij geen resultaten. Wij zien dat als smeergeld aan de provincie. Leuk voor bestuurders, voor burgers nutteloos”, aldus Klaas Eenkhoorn, die zich ook zorgen maakt over de inkomsten van de industriehaven in Genemuiden.

Volgens Eenkhoorn was het moeiteloos mogelijk geweest om ‘in de plus’ te eindigen. “Dan hadden we wellicht aan lastenverlichting kunnen doen”, aldus de PvdA’er, wiens betoog op weinig sympathie uit de coalitie kon rekenen. “Waarom komt u niet met een voorstel? Met ons is prima zaken te doen, misschien was er wat mogelijk geweest”, opperde Henk Selles die bijval had van SGP’er Slingerland. Selles vindt het ook onzin dat de PvdA stelt dat Marketing Oost geen resultaat oplevert. “Ze hebben 11.000 euro bijgedragen aan de promotie rond de Sleepbootdagen. Daar profiteren wij van.”

Ook wethouder Visserman vindt dat de marketingorganisatie zich terugbetaalt. Hij stelde ook dat hij hoopt dat de inkomsten van de industriehaven omhoog gaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500