Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

ChristenUnie op bezoek bij Dorcas

Geplaatst op: 14 november 2015

ChristenUnie Zwartewaterland bezocht het Dorcas-depot Zwartewaterland in Genemuiden. Dorcas komt in actie voor mensen in nood en diepe armoede, ongeacht hun religie, ras, geslacht of politieke overtuiging. Geïnspireerd door Mattheüs 25:31-46 om te zorgen voor armen en onderdrukten, werkt het al 35 jaar, samen met lokale partners, aan hulp- en ontwikkelingsprojecten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika.
In de eerste weken van november is nu al voor de twintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Ook in Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis hebben veel inwoners van onze gemeente voedsel ingezameld. Daaraan werkten lokale supermarkten, scholen, bedrijven en kerken aan mee. In kerken van Hasselt sloot de voedselactie aan op Dankdag voor Gewas en Arbeid aangezien velen aan de oproep gehoor hadden gegeven om voedsel mee te brengen voor de allerarmsten.
Het depot in Genemuiden kent een grote regio-functie. Uit heel Noord-Nederland komen hier de goederen samen. Aan de Jutestraat 7 worden de pakketten samengesteld die direct voldoen aan de douanevoorschriften van de verschillende landen. Voor Julius Kwakernaak, coördinator en Cees Würsten, een enorme logistieke operatie. Ze worden daarbij gelukkig geholpen door veel vrijwilligers uit Zwartewaterland en uit de regio. De samengestelde voedselpakketten worden daarna zo spoedig mogelijk getransporteerd en uitgedeeld aan de allerarmsten. De ChristenUnie heeft een avond meegeholpen om daarmee haar respect te tonen voor dit vele vrijwilligerswerk!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500