Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Mini’s van Ruutvoorn spelen graag en veel thuis

Geplaatst op: 14 november 2015

Een drukte van belang zaterdag in de sporthal van d’ Overtoom. Tientallen mini’s van volleybalverenigingen uit de regio spelen daar hun wedstrijden in toernooivorm. “Dat is de laatste jaren gebruikelijk. Vroeger reed je elke week bij wijze van spreken drie kwartier naar Urk, speelde je een wedstrijd en ging je weer terug. Nu zijn er steeds toernooien waarop de jongste teams hun wedstrijden spelen”, legt bestuurslid Christian Hoekstra van Ruutvoorn uit.

Hij coacht ondertussen zijn eigen N6-team. De jongens krijgen die wedstrijd behoorlijk op hun broek. “Een aantal jongens is een weekendje weg…”, verklaart Hoekstra. Desondanks staat het team hoog in de competitie, net zoals andere teams van Ruutvoorn. “Wij hebben momenteel vijf miniteams en na de winterstop zelfs zeven. Een team komt uit Hasselt, dat is wel bijzonder. Die trainen in Hasselt en spelen in Genemuiden hun wedstrijden. En verder zijn we heel blij dat we weer een jongensteam hebben in de leeftijd 12 tot 14 jaar. Dat is heel lang geleden. Het gaat goed met Ruutvoorn”, zegt Hoekstra.

De mini’s spelen relatief vaak in Genemuiden. “Eigenlijk is het de bedoeling dat alle verenigingen een keer thuis spelen. Voor sommige is dat lastig omdat ze onvoldoende ruimte hebben. Wij spelen daarom wat vaker thuis. Voor de vereniging is dat eigenlijk heel goed, omdat je zo een binding met de ouders opbouwt. Ook d’ Overtoom is hier blij mee.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500