26 april 2024 t’ Olde Staduus

Puntje voor de Chouffies

Geplaatst op: 16 november 2015

Het was afgelopen zaterdag wederom supersaturday op Camp Weteros. Daar waar vorige week concurent van de Chouffies de Weide 3 aan de haal ging met de 3 punten kwam zaterdag nummer 3 HZVV op bezoek. Zaak was om de drie punten in eigen huis te houden en zo de druk op koploper de Weide maximaal te houden, echter het liep allemaal net iets anders.

Over motivatie niets te klagen, het was Red Garnaal himself die vrijdagavond de Chouffies deed opschrikken met jawel een heus “motivatiefilmpje”. Er werd de Chouffies op het hart gedrukt dat het nu toch wel echt moest gaan gebeuren. Alle gedane moeite ten spijt voor Garnaal, tot een overwinning kwam het helaas niet.

Het bleek een kraker te worden op Camp Weteros, de spanning droop van het duel af. Met redelijk voetbal ging de Chouffies op zoek naar de overwinning, echter voetbal draait nog altijd om het afmaken van de kansen, en dit zat de Chouffies net als een week eerder niet mee. Diverse mogelijkheden werden om zeep geholpen, en ook aan de andere kant misten de Hoogeveeners mogelijkheden. Toch werd er voor rust nog gescoord en wel door de gasten, die met een snel genomen vrije trap de defensie van Sportclub kapot speelden. Ruststand dus 0-1.
Na rust moesten de Chouffies wel, en kon HZVV loeren op de counter. Dit leverde de gasten slechts een enkele kans op, maar wel direct een enorme, echter de Hoogeveense aanvaller bleek niet in staat om doelman Drost te passeren. Aan de andere kant bleef Geallemuun maar op de deur tikken voor de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd besloten Red Garnaal en co. om in de achterhoede één op één te spelen en dit resulteerde in de dik verdiende gelijkmaker na een heerlijke aanval was het Rubinho die akelig koel bleef oog in ook met de doelman en beheerst binnen schoof. 1-1 en de Chouffies roken bloed. In het laatste 5 minuten stapelde men kans op kans om de overwinning binnen te slepen echter het geluk in de afronding was niet aan de zeide van de Chouffies. Zodoende werd de tweede achter een volgende wedstrijd met puntverlies afgesloten en groeit d e achterstand op koploper de Weide naar 3 punten.

Volgende week spelen de Chouffies uit in het verre Stiens voor de volgende ronde van de KNVB Beker. De competitie word een week later hervat met een uitwedstrijd tegen Noorscheschut. Een stugge tegenstander waarbij de Chouffies ook weer vol op aan de bak kunnen. Bijkomstigheid is dan dat de Weide het opneemt tegen HZVV wederom “Supersaturday” dus in de reserve 2e klasse!