Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel kinderactiviteiten op Superzaterdag

Geplaatst op: 16 november 2015

Superzaterdag in Genemuiden biedt zaterdag veel vertier voor kinderen en hun ouders. Al was het maar omdat Sinterklaas om 14.00 uur arriveert in de binnenhaven. Middenstand Vereniging Genemuiden organiseert daarom heen activiteiten, wedstrijden, optredens en verrassende acties.

Superzaterdag begint al om 10.00 uur. In het centrum, aan de Irenestraat en de Klaas Fuitestraat openen de winkels hun deuren. Overal zijn bijzondere acties. Zo komt er weer een sneldichter naar Genemuiden die in winkels sinterklaasgedichten schrijft. Hij is om 10.30 uur bij Bosch Bloemen, om 11.30 uur bij Blokker Genemuiden en om 12.30 uur bij de Groene Lantaarn.

De Sinterklaas Brigade is de hele zaterdag aanwezig. Maar liefst dertig pieten lopen rond door Genemuiden. Ook is er een speciale Piet die op stelten door het centrum loopt. Collega’s van hem zorgen voor muziek. Kinderen moeten vanaf 12.30 uur ook zeker langs de Regiobank om een ballon op te laten. Die kunnen ze later oplaten en zo meedingen naar schitterende prijzen.

Prijzen zijn er ook te winnen tijdens de wedstrijden sjoelen (georganiseerd door de sjoelclub), koekhappen (bij Kitsch & Koters), zaklopen en blikgooien. De beste deelnemers winnen een MVG-bon ter waarde van 25 euro. Bij DA Feenstra is een wedstrijd schoorsteen bouwen met cadeautjes. Vishandel Timmerman organiseert een kleurplatenwedstrijd. Kwalitaria/Delifrance verkoopt puntzakjes patat voor een euro, bij De Kaaihof staan pannenkoeken op het menu. Proeverijen zijn er bij De Lange en de Boni.

Aanbiedingen zijn er uiteraard ook weer. De Groene Lantaarn heeft een kortingsactie, bij Pand 21 is het interessant grabbelen en Juwelier Brouwer heeft veel aanbiedingen in de Sinthut. Blokker geeft bij besteding van 25 euro een DE-koffiemok weg. Bij Fenny Jo zijn slips, shorts en hipsters te winnen.

Sinterklaas komt zoals eerder gemeld om 14.00 uur binnen in de binnenhaven. Na zijn vertrek naar d’ Overtoom houdt Mixmove een ongetwijfeld spetterende demonstratie op het Havenplein.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500