Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tarieven bibliotheek omhoog

Geplaatst op: 16 november 2015

De tarieven van Bibliotheek Zwartewaterland gaan omhoog. Vanaf 1 januari betalen leden 57,50 euro. Dat is een euro meer dan dit jaar. Daarmee wil de organisatie meer op een lijn komen met andere bibliotheken in Overijssel.

De afgelopen jaren heeft de Bibliotheek Zwartewaterland zich ingezet om haar dienstverlening steeds verder uit te breiden en te verbeteren. Hiervoor werkt zij samen met de bibliotheken in Overijssel. Dit alles zijn al stappen voor de Nationale Bibliotheekpas waar alle bibliotheken in Nederland naar toe werken. Deze landelijke gelijkheid heeft voor de bibliotheekleden verschillende voordelen. Daarnaast heeft de Bibliotheek Zwartewaterland te maken met bezuinigingen waardoor een tarievenwijziging nodig is. Via een stappenplan wordt er een tarievenwijziging ingevoerd.

Bibliotheekleden in Zwartewaterland hebben een breed aanbod. Ze hebben niet alleen de keuze uit de enorme gezamenlijke collectie van de Overijsselse bibliotheken, maar ze kunnen ook gratis kiezen uit bijvoorbeeld de volledige cd-collectie van de Enschedese CD-uitleen en uit die van Muziekweb Rotterdam.

Via de vernieuwde catalogus is het eenvoudig om titels van boeken, dvd’s of cd’s te vinden en te reserveren. Deze catalogus (de aquabrowser) maakt het zelfs mogelijk om kranten en tijdschriften te vinden. Fulltext kunnen de artikelen nagelezen worden uit bijvoorbeeld de Elsevier, Quote of Opzij Magazine. Maar ook uit kranten als De Volkskrant, Trouw of Algemeen Dagblad.

Ook kunnen Bibliotheekleden via het E-book platform van de Nederlandse Bibliotheken duizenden E-book lenen voor zowel tablets, smartphones als voor e-readers.

Bovendien kunnen bibliotheekleden met hun bibliotheekpas rechtstreeks lenen bij alle bibliotheken in Overijssel en de rest van Nederland. Een ander voordeel is dat bibliotheekleden uit Zwartewaterland een extra voordeel kunnen halen uit hun bibliotheekpas: via www.voordeelmetjebiebpas zijn er allemaal acties en voordelen voor bibliotheekleden.

Voor meer info: www.bibliotheekzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500