Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Guur weer in aantocht

Geplaatst op: 16 november 2015

(door John Poot) De afgelopen weken hadden we te maken met zacht en mooi herfstweer. Maar afgelopen vrijdag is daar verandering in gekomen. Een lagedruk gebied ontwikkelde zich boven de Atlantische Oceaan en schoof richting IJsland wat veel regen en wind met zich mee bracht en daar hadden we de laatste dagen aardig wat last van. Vandaag is het iets rustiger, er valt af en toe wel regen en de wind is windkracht 3 tot 4.

De komende dagen wordt het weer onstuimiger, met vooral op dinsdag naar woensdagnacht een vrij krachtige wind uit het zuidwesten, een windkracht 5 tot 6 in onze omgeving waarbij ook flink wat regen kan vallen. Ook is een klap onweer niet uitgesloten. Dit hebben we te danken aan een groot lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland waarvan een randstoring over het midden van de Noordzee gaat en daardoor trekt de wind flink aan. Het windveld trekt van Zuidwest naar Noordoost over Nederland.

Het lagedrukgebied zal verder trekken richting Scandinavië, waardoor er een noordelijke stroming ontstaat, waarmee koude poollucht richting het zuiden van Europa gaat. Hierdoor wordt het vanaf donderdag elke dag wat kouder. De wind draait naar het Noordwesten. We krijgen te maken met gure weersomstandigheden, tijdens de buien kan er tussen de regendruppels ook natte sneeuw vallen. De temperatuur zal een flinke stap terug doen naar 5 tot 7 graden overdag, waardoor het waterkoud aanvoelt. ‘s Nachts zal de temperatuur 1 tot 2 graden zijn. Of de winter echt doorzet is op dit moment onzeker.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500