Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zestig spinningfietsen tijdens marathon bij De Eendracht

Geplaatst op: 20 november 2015

Op 19 december 2015 is het weer zover. De zes uur durende spinningmarathon voor Zwartewaterland Helpt gaat dan weer van start tijdens de jaarlijkse radiomarathon. Dit jaar voor Het Vergeten Kind en in Genemuiden.

Wat ooit acht jaar geleden begon als een initiatief van Sport- en gezondheidscentrum Sportland Hasselt en Horecacentrum Onder de Luifel voor de toenmalige Radiomarathon, beperkt zich niet alleen meer tot Hasselt. Dit jaar is met succes samenwerking gezocht met sportschool Wellness Zwartewater en schaatsclub De Eendracht uit Genemuiden. De spinningmarathon is daarom dit jaar niet in Hasselt, maar wordt georganiseerd vanaf het terrein van schaatclub De Eendracht. Hier wordt het aantal spinningfietsen uitgebreid tot maar liefst zestig stuks.

De sportieve ambassadeurs van Zwartewaterland Helpt, Albert Flier en Anna van der Breggen, nemen de deelnemers mee op een rit door een muzikaal landschap met opzwepende moderne Dance muziek en oudere bekende popnummers. Voorafgaand aan dit sportieve, maar bovenal gezellige evenement, wordt er een gezamenlijke pastamaaltijd genuttigd voor zowel de deelnemers als de vele vrijwilligers. Daarnaast wordt er vanzelfsprekend ook tijdens de marathon voor de inwendige mens gezorgd.

Mee doen kan individueel of in teamverband door een fiets te sponsoren met een minimale opbrengst van € 75,– per fiets per zes uur. Dit heeft als voordeel dat je op deze manier het inschrijfgeld, indien wenselijk, kunt delen met je overige teamgenoten en hierdoor ‘laagdrempelig’ een fiets kunt reserveren.Denk je het niet zolang vol te kunnen houden of lukt het niet om een team te vormen. Dan is het ook mogelijk de fiets op willekeurige uren voor € 12,50 per uur te reserveren.

Uiteraard hoeft het niet bij die €75 of €12,50 te blijven. Het is de bedoeling dat jij, en eventueel je teamgenoten, zoveel mogelijk sponsoren gaan zoeken die jouw prestaties kunnen waarderen. Ook weer om het eindbedrag zo hoog mogelijk te doen uitkomen.

Voor opgave zijn er sponsorlijsten verkrijgbaar bij de sportscholen Sportland Hasselt, Wellness Zwartewater en bij De Eendracht in Genemuiden. Opgave is mogelijk tot uiterlijk 14 december via spinning@zwartewaterlandhelpt.nl of via de sportscholen en De Eendracht.

Dit is een uitdaging voor alle sportieve Zwartewaterlanders, zowel renners als sponsoren, die stichting Het Vergeten Kind een warm hart toedraagt.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500