Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Terugblik op de Felix Accountants Dressuur Cup

Geplaatst op: 24 november 2015

Afgelopen vrijdag en zaterdag vond de eerste wedstrijd plaats van de Felix Accountants Dressuur Cup 2015. In Genemuiden streden vele talentvolle ponyruiters vanuit het hele land om de mooie prijzen en de selectiepunten voor de finale, die op 29 eveneens zal plaatsvinden in Genemuiden. Kimberly Pap was met de Welsh-hengst Pippin’s Pride de grote uitschieter afgelopen weekend in Genemuiden.

Dit jaar is de vierde editie van de Felix Accountants Dressuur Cup. Ponyruiters in alle klassen en met pony’s van klein tot groot kunnen deelnemen aan deze cyclus van drie wedstrijden. De beste ruiters per klasse mogen door naar de spannende finale op 29 december. Daar wordt uiteindelijk de overall winnaar bekend over alle klassen en zijn er veel geweldige prijzen te winnen. Al drie jaar op rij is de finale gewonnen door Rianne Kooistra. Dit jaar is zij overgestapt naar de paarden en ze verschijnt dus niet meer aan de start bij de pony’s. Kimberly Pap werd vorig jaar nipt tweede in de finale achter Kooistra en werd eerder al getipt als kanshebber voor de titel van dit jaar. Met Pippin’s Pride grossiert ze in overwinningen. In Genemuiden won ze weer. Eerst deed ze dit al met haar andere pony Pippin’s Playboy twee keer in het L2 categorie CDE en later boekte ze met Pippin’s Pride ook twee dikke zeges in het M2 CDE, maar nu met torenhoge scores. In de eerste proef noteerde ze maar liefst 220 punten, waarmee ze 19 punten voor bleef op de concurrentie. Hiermee heeft ze dus een hele mooie stap gezet richting de finale.

EK-team

Op vrijdag begon de wedstrijd in Genemuiden van de Felix Accountants Dressuur Cup met een kadervormingwedstrijd voor ponyruiters in de klasse Z2 categorie D. Maar liefst 40 combinaties probeerden op deze wedstrijd genoeg punten te scoren om uiteindelijk in een Nederlands kader terecht te komen. Vanuit de kaders wordt ieder jaar het team voor het EK samengesteld. Dit zijn dus belangrijke wedstrijden. Jitske Prosman won deze kadervormingwedstrijd met haar pony Charina du Bois met een prachtige A-kaderscore van 70,81%. Ze werd op de voet gevolgd door de huidige Nederlandse kampioene Zoë Kuintjes en Elin’s Nonsisdador. Kim Noordijk, Amber de Groot en Guusje van Heeswijk volgden op plaats drie, vier en vijf met scores van dik 69%.

Andere mooie winnaars

Natuurlijk waren er nog veel meer mooie winnaars afgelopen weekend. Het Z1 CDE kwam twee keer op naam van Marlée Mensink en Golden Midway met 243 en 223 punten. Ze werden beide keren gevolgd door Sienna Brouwer en Reekamp’s Emperor met 239 en 218 punten. Lauret Brinkman won de eerste proef van het M1 CDE met Don Rubin met 200 punten. In de tweede proef was de zege voor Amarens van der Wal met Oostings Hestella met 191 punten.

In het L1 ABC waren de eerste prijzen voor Jolien Felix met Spetter en Briett Breman met Krista. Bij de grotere pony’s in het L1 waren de eerste prijzen voor Louise Guichelaar en Senna Evers.

De klasse B DE kwam twee keer op naam van Jinke Koopman’s met Coelenhage’s Ferro. Zij noteerde ook hele hoge scores van 218 en 207 punten. Tessa ten Klooster won de klasse B voor de kleinste pony’s met Troy. Ook zij noteerde een hoge score van 206 punten.

De volgende wedstrijd van de Felix Accountants Dressuur Cup 2015 staat gepland op 27 en 28 november in Staphorst. Op 18 en 19 december is de laatste wedstrijd in Emmeloord, waarna de finale plaatsvindt op 29 december in Genemuiden. Voor meer informatie over de Felix Accountants Dressuur Cup en de wedstrijdlocaties kunt u kijken op www.felixdressuurcup.nl of op de Facebookpagina www.facebook.com/felixaccountantsdressuurcup.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500