Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies weten weer wat winnen is

Geplaatst op: 30 november 2015

Het was al even geleden dat de Chouffies (Sportclub Genemuiden 4) hun laatste overwinning geboekt hadden, maar na 4 weken zonder 3-punter te hebben gezeten was daar opeens afgelopen zaterdag weer het maximale resultaat voor de mannen van Red Garnaal en co. Het ging makkelijker dan gedacht want uit tegen het stugge Noordscheschut 3 werd rekening gehouden met een zware pot voetbal. Maar zo bleek het niet te gaan..

De gehele week al personele problemen voor de TC, zelf hadden de Chouffies slechts 10 man tot de beschikking, vanuit 2 kwam alleen Sander Surinho terug wat het spelers aantal op 11 bracht. Geluk bij een ongeluk bleek het 6e elftal wederom vrij te zijn, en zodoende konden Wycher Naberman en Henk “de Tank” Lindeboom de kabouters versterken. Toch nog met 2 wissels op pad, en jawel zelfs mijnheer Red Garnaal zelf ging op het wedstrijd formulier als derde wissel. Mocht de nood aan de man komen zou de nood ook echt aan de man zijn gekomen.. gelukkig liep het anders.
De wedstrijd dan: Het bleek één richtingsverkeer te zijn richting het doel van de Schutter goalie. Behoudens een klein speldenprikje konden de gastheren niets uitrichten, en aan de andere kant combineerden de Chouffies er lustig op los. Dit resulteerde in een aantal fraaie kansen, en het waren de Chouffies ook die op voorsprong kwamen. Men had vorige week allemaal aandachtig El Classico bestudeerd, en namen het veldspel van onze Catalaanse Matties over. Een geweldige aanval werd afgerond door Tomassi BAM 0-1. En het ging maar door, de ene na de andere aanval werd richting het doel afgevuurd, het leverde echter slechts één treffer op, wederom afgerond door Tomassi. 0-2 rust stand.
Na rust veranderde er niets aan het spelbeeld. Geallemuun bleef maar gaan, en het stond binnen een mum van tijd ook 0-4 door wederom jawel 2 maal Tomassi. Hier stopte de doelpunten productie van de Gruun/Witten, maar men kreeg nog wel een scheepslading aan mogelijkheden om de dubbele cijfers te bereiken. Echter hadden de heren het vizier niet meer op scherp. In de slotfase liep men nog wel tegen een tegendoelpuntje aan, een vrije bal werd door Erdsickiedee net niet voldoende geraakt en verdween in het netje: eindstand 1-4.
Volgende week spelen de Chouffies de laatste wedstrijd van 2015 alweer. Uit in Nijeveen moet SVN’69 2 worden bestreden. Gezien de thuiswedstrijd mag dit geen enkel probleem zijn, maar ook in dit seizoen is  FC Onderschatting een tegenstander. Zaak voor de kabouters om dit te voorkomen, en te doen wat men moet doen: winnen en druk houden op koploper de Weide. Tot volgende week!
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500