Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Internationale ruiters naar Genemuiden

Geplaatst op: 4 december 2015

Rijvereniging en ponyclub de Zwartewaterruiters organiseert op 21, 22 en 23 januari 2016 een driedaagse internationale FEI Para-Equestrian dressuurwedstrijd voor topsporters met een lichamelijke handicap. Deze internationale Para-dressuurwedstrijd zal georganiseerd gaan worden in het Hippisch Centrum van de Zwartewaterruiters aan de Kamperdijk en geldt als laatste kwalificatiemogelijkheid voor de Paralympics.

Rijvereniging de Zwartewaterruiters uit Genemuiden gaat paardensportgeschiedenis schrijven aangezien deze internationale Para-dressuurwedstrijd voor de eerste keer in Nederland indoor georganiseerd gaat worden. In het Hippische Centrum zullen internationale ruiters en amazones met een handicap gaan strijden om de allerlaatste FEI-kwalificatiepunten die recht geven op startbewijzen tot de Paralympics in Rio de Janeiro. De Paralympics zullen in september 2016 in Brazilië worden gehouden.
De Zwartewaterruiters zullen in samenspraak met de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond (KNHS) deze internationale FEI Para-Equestrian Dressage wedstrijd gaan organiseren. Van 21 t/m 23 januari zullen de deelnemers starten in de landenproef, een individuele dressuurproef en Kür op muziek. De organisatie verwacht tijdens deze driedaagse ca. 40 Para topsporters vanuit de hele wereld, waaronder ook acht deelnemers uit het succesvolle Nederlands Para-dressuurteam onder leiding van bondscoach Joyce Heuitink. Inmiddels is de wedstrijdorganisatie al benaderd vanuit Duitsland, Italië, Ierland, Rusland, Japan, Taiwan, Argentinië en Uruguay om te mogen starten tijdens deze FEI Para Equestrian Dressage wedstrijd. Het bestuur en leden van de Zwartewaterruiters zijn erg trots om dit internationale paardensportevenement te gaan organiseren in Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500