Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Voorzitter Van Lente: ‘Een zwarte bladzijde’

Geplaatst op: 4 december 2015

“Een zwarte bladzijde voor de eerste selectie”, zegt voorzitter Berend van Lente van Sportclub Genemuiden over het vertrek van Hennie in ’t Hof. Ook voor hem kwam dat besluit gisteren als een verrassing. “Ik heb er eigenlijk nog steeds een brok van in mijn keel, want ik heb dit niet zien aan komen. Afgelopen zaterdag in het interview na de nederlaag tegen Urk leek hij nog vol vuur te zitten en vijf dagen later is hij weg.”

Dat was een eenzijdig besluit, benadrukt Van Lente. “In het Genemuiden Actueel Sportcafé hebben we het hier onlangs ook al over gehad: de trainer stond wat ons betreft niet onder druk. Wij wilden graag iemand die een paar jaar voor de groep staat. We hebben nu vier trainers in vijf seizoenen gehad en dat is gewoon niet goed. De vereniging zal er weinig van merken, maar voor de eerste selectie vind ik dit een zwarte bladzijde. Terwijl we net de rust in de club terug hadden. En we hebben dit seizoen mooie wedstrijden gespeeld tegen ADO en PSV.”

Van Lente heeft nog geen contact met de opgestapte trainer kunnen krijgen. “Ik heb hem vanochtend gebeld, maar hij is niet bereikbaar. In een sms heb ik hem bedankt voor de afgelopen periode. Ik hoop hem binnenkort te spreken en wens hem het allerbeste. Dan hoop ik ook te horen of er meer speelde dan het niet kunnen overbrengen van zijn visie. Van ruzie was in ieder geval geen sprake. Ik ben niet tussen de trainer en de technische commissie gaan zitten en heb gezegd dat ik zou aanschuiven als er problemen waren. Die waren er niet…”

Voorlopig neemt assistent Gert Beens samen met Dick Lindeboom de leiding over. Ze zitten in ieder geval zaterdag tegen Excelsior ’31 samen op de bank. “Er zal in ieder geval weer een nieuwe trainer moeten komen. We moeten kijken op welke termijn, maar dat is in eerste instantie een taak van de technische commissie.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500