25 april 2024 t’ Olde Staduus

Genemuiden wint thuis van Excelsior ’31

Geplaatst op: 5 december 2015

Het breekpunt in de wedstrijd: Isa krijgt rood

Sportclub Genemuiden heeft een roerige week afgesloten met een 2-0 overwinning op Excelsior ’31. De ploeg uit Rijssen eindigde het duel met negen spelers.

Excelsior was de ploeg in vorm met acht winstpartijen in negen wedstrijden, maar verloor die vorm halverwege de eerste helft in Genemuiden. Daarvoor waren de Tukkers veel sterker dan Genemuiden, dat vooral heel slordig speelde en voorin niks kon afdwingen. Ook Excelsior deed weinig met het overzicht. Na een minuut of twintig ging het net zo slordig spelen als Genemuiden, waardoor de wedstrijd naar een matig niveau afdaalde.

Voor Genemuiden had alleen Job van Dalfsen een behoorlijke mogelijkheid. Zijn schitterende passeerbeweging was het hoogtepunt van de eerste helft, maar daarna wilde hij blijkbaar nog zo’n beweging maken, waardoor hij vergat binnen te schieten.

Na rust speelde, we kunnen hem niet laten liggen, Excelsior ’31 nadrukkelijk voor Sinterklaas. Een verdediger zag Tjeerd Korf blijkbaar voor een medespeler aan, waardoor de Emmeloorder zo kon doorlopen naar doelman Kok. Isa kon niets anders doen dan Korf onderuit te halen, waarvoor hij met een terechte rode kaart werd beloond. Erik Rotman schoot vervolgens onberispelijk de strafschop binnen.

Gespeeld was het duel daarmee nog niet, want de Rijssenaren probeerden aan te dringen. Aan de andere kant maakte de sterk spelende Job van Dalfsen aan alle onzekerheid een einde. Hij kopte een corner binnen. Excelsior probeerde daarna nog van alles, raakte de paal, zette druk, maar een tweede rode kaart maakte aan alle ambities een einde.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop voor Genemuiden Actueel met Job van Dalfsen.