Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Verbazen (column Wim Rietman)

Geplaatst op: 6 december 2015

Je blijft je verbazen tegenwoordig. Eigenlijk een niet al te verbazingwekkende opmerking, want we leven in een wereld die op de kop staat. Bijna dagelijks worden we geconfronteerd met nieuwsgebeurtenissen die ons gewone mensenverstand te boven gaan.  Ik zal er niet verder over uitweiden.  U weet wel waar ik het over heb. Bovendien heb ik de oplossingen niet voorhanden.

Maar beperk je je horizon tot het lokale nieuws, dan val je ook al snel van de ene verbazing in de ander. De volgende nieuwsfeiten deden mij in de afgelopen week de wenkbrauwen fronzen.

Zo was er het plotselinge vertrek van Sportclub-trainer Hennie in ’t Hof. De resultaten van “de groen-witten” vallen nog niet mee in de hoofdklasse. Het vertoonde voetbal ook niet. Maar iedereen met een beetje nuchtere kijk op de situatie weet dat Genemuiden niet tot de toppers in deze afdeling behoort. Op een goede dag is dit elftal tot veel in staat, maar het kan op een mindere middag door elke ondergrens heengaan. In het kort komt het er op neer dat In ’t Hof van mening was dat hij zijn visie niet over kon brengen op de groep. Daar zit wellicht een kern van waarheid in. In de korte tijd dat de trainer in Genemuiden werkzaam was, is zijn visie mij eerlijk gezegd ook niet duidelijk geworden. Wel bleek afgelopen zaterdag dat wanneer de spelers bereid zijn tot het gaatje te gaan er gewoon gewonnen kan worden van een kwalitatief beter elftal, zoals in dit geval Excelsior ’31.

Op zijn minst vreemd vond ik ook een artikel over de nieuwe beheerders van de plaatselijke pont.  In een stukje van zo’n 20 zinnen slaagt mede-eigenaar Keukenkamp er in zichzelf een aantal keren tegen te spreken. “We draaien deze pont niet voor het geld, maar gewoon omdat we het leuk vinden.”, zo begint de beheerder het verhaal. Dat is prachtige, bijna filantropische praat. Maar even later verbaast hij zich erover dat er op zondag nauwelijks mensen van de veerdienst gebruik maken. Keukenkamp heeft daarop een voorstel naar de gemeente gestuurd. Wanneer die op de winterse zondagen een bijdrage doen van 500€, dan is hij uit de kosten en zet hij de passagiers gratis over. Wat een kromme gedachtegang.  Keukenkamp verbaast zich erover dat de gemeente nog niet op dit absurde voorstel heeft gereageerd. Ik niet.

Ik zou nog wel even verder kunnen gaan. Bijvoorbeeld over het feit dat de Bogerman- en de Calvijnschool zich inzetten voor de voedselbank. Niet zozeer omdat ze dit doen, integendeel. Maar omdat een dergelijke instelling nodig is in ons land.

Of over onze  oude raadstafel die weer terug moet naar het Rijksmuseum. Laat dat meubelstuk toch lekker in Genemuiden staan waar het eigenlijk thuishoort. In plaats van weg te kwijnen in een afgeschermd archief.

Ja mensen, we blijven ons verbazen. Ongetwijfeld volgende week ook weer.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500