Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Chouffies sluiten jaar af met winst

Geplaatst op: 6 december 2015

5 december is het pakjes avond. Maar 5 december is ook de dag dat de laatste competitie ronde in het jaartal 2015 op het programma stond. 2015 kende de eerste helft een rampzalig seizoen voor de Chouffies van Red Garnaal, Dickie Rick en van Wijnos, maar de tweede helft ging het de manschappen voor de wind. Wat dat betreft kan 2015 niet lang genoeg duren, maar toch aan alles komt een eind. Zo moest er op 5 december nog één maal geknald worden, en wel in Nijeveen tegen degradatie kandidaat SVN’69 2.
Daar waar de afgelopen weken nogal personele problemen speelden voor  Red Garnaal en co. had men afgelopen zaterdag eindelijk weer eens 3 wissels. Vanuit de 2e selectie sloot Sander Boll aan, en Red Garnaal besloot good old Krentemans ook weer op te trommelen. Beiden begonnen ook direct in de basis, waardoor topscoorder Thomassie, Kersqoinge en Jantje Matterazzi op het bankje plaats namen. Nogal namen op het bankje, zouden Red Garnaal en de zijnen wel doorhebben dat men vandaag ook wel eens tegen FC Onderschatting zou kunnen spelen?
De wedstrijd dan, we kunnen er vrij kort over zijn. Helemaal over de eerste helft, er werd gevoetbald, maar beneden het niveau wat de mannen daadwerkelijk kunnen. Op een veld wat niet alleen door de weersomstandigheden minder was geworden moesten de Nijeveners worden bestreden. Geen kans weggegeven, 2 kansen gecreëerd geen doelpunten. Ruststand 0-0.
Na rust kwam Thomassie dan voor Bollinho, en werd de jacht naar de noodzakelijke 3 punten geopend. Na een kwartier nog steeds geen doelpunt voor de kabouters, en Garnaal besloot om Kersqoinge te brengen. Hij verving Krentemans die na ruim een jaar niet gevoetbald had aan de zuurstof kon. De wissel bleek een gouden, want koud in het veld was het Kersqoinge die bij de tweede paal een voorzet binnen volleerde. Eindelijk de voorsprong, en eindelijk toch de 3 punten. Geallemuun had namelijk niets van de gastheren te duchten, en kon dus vrolijk op zoek naar de ruimere voorsprong. Het duurde tot de 88e minuut toen wederom een wissel het duel besliste, het was Thomassie die beheerst raak schoof en zo zijn totaal op 23 zette. Hierna kwam er wat gemakzucht in de sportclub defensie die er voor zorgden dat SVN als nog 2 rolletjes richting het doel van Erdsieckidee kon produceren, maar de 0-2 kwam geen seconde meer in gevaar.
Hatseflats, weer drie punten aan het totaal toegevoegd, en tel daarbij het punt verlies van de Weide op en je kunt rustig uitgaan van Super Saturday in Geallemuun. Het verschil met de Hoogeveense koploper is nog maar één punctos, dus de Chouffies hebben alles weer in eigen handjes. Word 2016 het jaar dat de Chouffies zich op de Platte Karre deur Geallemuun zullen begeven? We zullen het rustig moeten afwachten. In februari word de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen rode lantaarn drager FC Meppel 3. Wederom een waarschuwing om niet tegen FC Onderschatting te gaan voetballen.
Na een hectische week op camp weteros bij Sportclub 1 is inmiddels huis jurist Ter Horst druk in de weer om de lopende contracten van Red Garnaal, Dickie Rick en van Wijnos zo dicht te spijkeren dat men vanuit het eerste elftal bij een andere TC zal moeten aankloppen om het restant van het seizoen af te maken. Geen zorgen dus voor een ieder in Plopsaland ook na de winterstop staat de TC weer volop paraat!
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500