Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerstevenement in Hasselt

Geplaatst op: 7 december 2015

Zaterdag 12 december aanstaande kunt u in de oude binnenstad van Hasselt genieten van kerstmuziek, een gezellige kerstmarkt en wordt de mogelijkheid geboden om een avond-torenbeklimming te maken op de toren van de Grote of Sint Stephanuskerk.

Sinds augustus is een comité van enkele enthousiaste leden uit de muziekvereniging van Hasselts Fanfare druk met de voorbereidingen voor een kerstoptreden op de Markt in Hasselt. Het orkest hoopt een verrassend en vooral vernieuwend concert te geven volgens het concept dat de EO televisie-omroep al jarenlang op de Dam in Amsterdam heeft.

Het programma wordt gepresenteerd vanuit drie grote tenten met verwarming van heaters en vuurkorven en zal ca. 1.5 uur gaan duren, t.w. van 16.30 tot 18.00 uur. Speciaal voor deze gelegenheid werd er een koortje samengesteld om met het orkest optredens te verzorgen, maar tevens ter ondersteuning van de samenzang. De vertelling van Het verhaal wordt verzorgd door Corry Overmars en tijdens dit winterevenement wordt er uiteraard ook aan de inwendige mens gedacht. Publiek kan af- en aanlopen en zich warmen door middel van een heerlijke kop erwtensoep of warme chocolademelk te verkrijgen bij de omliggende horeca-ondernemers.

Voorafgaand aan dit unieke concert heeft de plaatselijke ondernemersvereniging een kerstmarkt georganiseerd met vanaf 14.00 uur tal van kramen op en in nabijheid van de Hoogstraat, waar prachtige kerststukken, leuke hebbedingetjes en snuisterijen worden aangeboden.

Daarnaast een primeur voor Hasselt en georganiseerd door Toeristisch Informatie Punt (TIP). Tussen 16.00 en 19.00 uur kan er bij goede weersomstandigheden een avond-torenbeklimming worden gemaakt tegen betaling van slechts € 1,00.

‘Wij hopen een verrassend en vernieuwend evenement neer te zetten voor Hasselt en gezien de enthousiaste reacties die wij tot nu toe al hebben gekregen gaat dit vast lukken!’, aldus het organisatiecomité.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500