Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Stereo treedt groots op in het Dolfinarium

Geplaatst op: 10 december 2015

tekst: Erik Eenkhoorn en Teunie Rijfkogel foto: Wim van Dijk (facebook)

Woensdagavond heeft het Christelijk Genemuider mannenkoor Stereo de kerst ingewijd  door groots op te treden met de volkskerstzang in Harderwijk. Onder leiding van dirigent Harm Hoeve werden diverse kerstliederen gezongen. Niet in een zaal of kerk, maar in het welbekende DolfijndoMijn van het Dolfinarium.

De stereomannen gingen zeker niet alleen richting Harderwijk. Een hele garde familie en vrienden, zowel uit Genemuiden als omliggende plaatsen, ging gezellig mee. Vanaf de Sasdijk vertrokken maar liefst drie bussen richting de dolfijnen.  Eénmaal aangekomen bleek hoe populair de volkskerstzang in Harderwijk wel niet is. Voordat de deuren geopend werden, stonden talloze bezoekers al te wachten. Het DolfijnendoMijn stroomde dan ook tot de nok toe vol. Om 20.00, nadat iedereen een plek had gevonden, kwam het kinderkoor binnen. Met een kaarsje in de hand kwamen de kinderen in een lange sliert het DolfijndoMijn binnenlopen, terwijl ze met prachtige stemmen het lied ‘Hoor de klokken in de toren’ vertolkten. De avond was geopend.

Na een welkomstwoord van de gastvrouw begon het dan echt. Om de beurt zongen de drie koren een kerstlied, gevolgd door een samenzang. Er werd enthousiast meegezongen. Ook werd het kerstverhaal over Jozef, Maria en het kindje Jezus verteld.

Na het ‘Ere zij God’ was er een kort naprogramma, waar iedereen met spanning naar uitzag. Na lang wachten was het dan eindelijk zover: vier prachtige dolfijnen kwamen het DolfijndoMijn binnenzwemmen. Onder muzikale begeleiding van het orkest gaven de dolfijnen een fantastische show, mede dankzij twee zeer enthousiaste dolfijnentrainsters. Ook voor sneeuw werd gezorgd. De dolfijnen maakten hoge sprongen, waardoor niet iedereen geheel droog bleef, maar dat maakte het des te leuker. Het was een fantastische show waarbij de dolfijnen hoge sprongen maakten en de trainsters voortgeduwd werden door deze mooie dieren. Tot slot namen de dolfijnen afscheid van het publiek door met hun flippers te zwaaien en hoge piepgeluiden te maken.

Op de terugweg was iedereen nog onder de indruk van dit geweldige spektakel. Niet alleen een hoogtepunt voor het mannenkoor zelf, maar ook voor de trouwe aanhang die ruim vertegenwoordigd was.

Wilt u het Genemuider mannenkoor ook zien optreden? Dat kan! Stereo geeft volgende week woensdag een kerstconcert in de Bovenkerk in Kampen. Dit wordt een uniek concert om nooit te vergeten, met onder meer een veelbelovende Christmassurprise. U bent van harte welkom!

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500