Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
18 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sportclub met tien man onderuit in Staphorst

Geplaatst op: 12 december 2015

Artien krijgt rood in Staphorst. Foto's Erik Driessen

Sportclub Genemuiden verloor zaterdag met 2-1 tegen Staphorst. De groen-witten stonden lang voor, maar moesten een kwartier voor tijd met tien man verder na rood van Artien. Daarna miste Staphorst nog een strafschop, voordat Brakke in de 83e minuut toch de gelijkmaker binnen werkte en Mijnheer in de eindfase zelfs de 2-1 maakte.

Sportclub was in de eerste helft de bovenliggende partij. Na een aarzelend begin van beide kanten, nam de ploeg van Beens en Lindeboom langzaam het heft over. Daarbij legde het de beperkingen van Staphorst knap bloot. Als de verdedigers van Staphorst onder druk worden gezet, maken ze fouten en komen er mogelijkheden voor de tegenstander.

Ondanks een overwicht kreeg Genemuiden echter weinig kansen. Een corner viel op de lat en Job van Dalfsen kon een paar keer in positie op doel schieten. De spaarzame uitbraken van Staphorst leverden eigenlijk meer gevaar op. Brakke was het dichtst bij een goal met een schot van een meter of twintig, maar Albert Flier tikte de bal tot corner. In de slotfase van de eerste helft zette Staphorst ook nog even aan, maar uiteindelijk gingen de ploegen na een teleurstellende 45 minuten met 0-0 rusten.

Na rust was er meer te beleven. In de pauze meldde Gert Beens Christiaan Riemens dat hij zich warm moest lopen en na vijftig minuten kwam de oudste Riemens in het veld voor Netjes. Later maakte Van der Kolk ook zijn rentree voor Job van Dalfsen. Toen had Tissingh de stand met een kopbal al op 0-1 gebracht, overigens vlak nadat Staphorst uit een corner gevaarlijk was. Tissingh kopte een voorzet van Korf binnen.

De voor rust al warrig fluitende scheidsrechter begon na rust met kaarten te wapperen. Riemens en Van t’ Ende kwamen er nog met geel vanaf, maar Artien mocht na 73 minuten gaan douchen. Wat er precies gebeurde was niet duidelijk, maar de grensrechter wees de arbiter op een overtreding.

Erik Rotman probeerde daarna zijn specialiteit uit: een vrije trap van afstand op goal knallen, maar de Staphorst-doelman stond op zijn plaats. Tien minuten voor tijd kwam Genemuiden goed weg. Flier maakte een overtreding op Roelof de Jong, kreeg geel en de scheidsrechter wees naar de stip. Flier maakte zijn fout meteen goed door de strafschop van aanvoerder Rob Mijnheer te stoppen.

Daarmee leek Genemuiden de wedstrijd winnend af te kunnen sluiten, maar Brakke dacht daar anders over. Hij scoorde een paar minuten voor tijd de gelijkmaker. En daarna maakte ook Mijnheer zijn fout nog goed. Hij scoorde in de eindfase van de wedstrijd de 2-1. Een hard gelag voor Genemuiden dat met twee overwinningen op rij tegen hooggeplaatste teams goede zaken had kunnen doen. Het vizier moet nu gericht zijn op een periodetitel.

Gert Jan van den Berg sprak na afloop met Patrick Lip. Die is ziek van de nederlaag. Klik op de link voor het hele interview.

Patrick Lip Staphorst

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500