Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK zwemt in Genemuiden en Emmeloord

Geplaatst op: 14 december 2015

Op zaterdag 12 december zwom DEK thuis  deel 2 van het Miniorencircuit. De deelnemende verenigingen waren naast DEK: ZV Zwartsluis, ZV’44 (Zwolle) en Hera’11 (Raalte)

DEK kwam in deze wedstrijd met 13 zwemmers aan de start en zwom in de 16 programma’s mooi in de medailles: 2 maal goud (Isa Koobs), 6 maal zilver (Lennard Beens 2x, Robin van den Berg (2x), Maritha de Jager, Laurens van der Pligt)  en 5 maal brons (Anouk Bosman, Tim Bosman(2x) Arie de Jager (2x)). Er zijn 19 persoonlijke records gezwommen: de grootste verbetering is voor Naomi van der Sluis  (200 meter vrije slag in 3.03.67). Daarnaast werden 6 clubrecords gezwommen: Lennard Beens, Arie de Jager, Maritha de Jager en Naomi van der Sluis: allen op de 200 meter Vlinderslag in hun eigen leeftijdscategorie. Anouk Bosman verdient een bijzondere vermelding met twee clubrecords: 200 meter Vrije slag en 100 met Vlinderslag.

Tegelijkertijd werd in Emmeloord de Swimkick gezwommen waaraan voor DEK 7 zwemmers deelnamen. Naast DEK Genemuiden waren de deelnemende verenigingen: ZCU ’78 (Urk), Swol 1894 (Zwolle), ZV De nieuwe Slag (Nieuwleusen), ZV Zwartsluis en Zignea (Kampen). Hier werden 8 persoonlijke records gezwommen, Wilco Mulder tekende voor de grootste verbetering (25 meter Rugslag in 34,48). Lars Tuinbeek verdiende twee medailles: zilver op de 50 meter Rugslag en brons op de 50 meter Schoolslag.

De totale uitslag van beide wedstrijden is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

De volgende wedstrijd staat gepland op  zaterdag 19 december: Regio-competitie (aanvang 17.15 uur). Uiteraard kunt u dan in zwembad Bestevaer weer bij de smulkraam terecht voor lekkere hapjes en drankjes. Graag tot ziens.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500