Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sluzigert dart 55 uur lang

Geplaatst op: 18 december 2015

Burgemeester Bilder legde vrijdagmiddag om 16.00 uur een elpee op de draaitafel van Carl Vos. En daarmee schoot hij de dart- en vinylmarathon van start. Eerste plaat die in de Partypub in Zwartsluis klonk: Money for Nothing van Dire Straits. Op dat moment gooide Willem Freek Kuipers met zijn vader de eerste dartpijlen in het daartoe bestemde bord.

Kuipers kwam vijf minuten daarvoor uit de snackbar beneden gelopen. “Nog even een kroket halen? Nee, ik hoor net van de kok dat ik wat kan bestellen als ik honger heb. Varkenshaasje, noem maar op. Dat heb ik liever dan een kroket”, lacht Kuipers met een sigaretje in de hand.

Hij heeft zin in 55 uur darten, al weet hij niet of hij goed voorbereid is. “Nee, maar hoe moet ik dat weten? Ik heb deze week niet extra veel geslapen. We hadden een bijeenkomst in De Albatros, ik heb een avondje facturen gemaakt. Toen lag ik ver na middernacht in mijn bed.”

Het is kortom afwachten hoe de marathon verloopt. “Een enorme opgave…”, noemt burgemeester Bilder die. “Ik wens jullie veel succes en bovenal veel plezier. En hopelijk komen er ook veel financiën binnen voor het goede doel.”

Want de marathon is onderdeel van de activiteiten rond Serious Request. De marathon duurt tot zondagavond 23.55 uur. Iedereen is welkom om wat te drinken, om een plaatje aan te vragen of om te darten tegen Willem Freek.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500