Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterfokkers op de Hanzeshow

Geplaatst op: 20 december 2015

In deze drukke tijd zo kort voor Kerst hadden toch enkele leden van de Zwartewaterfokkers tijd gevonden om hun dieren op te poetsen en naar de open tentoonstelling te gaan van de Hanzeshow welke op 18 en 19 december in de KHC hal te Kampen werd gehouden. Evenals voor de Zwartewaterfokkers was ook voor hen 2014 teleurstellend verlopen i.v.m. de toen heersende vogelgriep.

Ook zij waren niet bij de pakken neer gaan zitten maar hadden gezamenlijk de schouders er onder gezet om de show in 2015 te laten slagen. Met bijna 1100 dieren in de kooien is hen dat zeer zeker dan ook gelukt en mogen ze op een zeer geslaagde show terug zien. Ook enige leden van de Zwartewaterfokkers waren de ijsselbrug overgestoken om met hun dieren hier aanwezig te zijn en deden dat met wisselend succes .Twee inzenders bij de grote hoenders n.l. Andr. Vinke met zijn Welsumers welke 1x G en eenmaal ZG behaalden, de Orpingtons van de Comb. t’Ermhuus behaalden alle drie ZG. Bij de dwerghoenders de Hollandse kuiven van D.H.Nijland 3x ZG en 1x F en zijn Ned. Baardkuiven 2x ZG en 1x F, de Wyandottes van Jan van Dijk in de kleurslag meerzomig patrijs alle vier ZG en dit ras van zijn vader Johan in de rode kleurslag 1x G en 1x ZG. Voor de grootste verrassing zorgde echter de 9 jarige zoon van Johan n.l. Wout met zijn enorme Pommerse ganzen welke altijd zo mooi rond zwemmen in de eerste kolk, zijn dieren behaalden te Kampen 2x ZG 1x F en 1x het U predikaat en dit dier werd hiermee tot mooiste watervogel van de show verkozen. Dan komen we bij de konijnen, de Groot Lotharingen van J. Henniphof 1x G en 2x ZG, van de Comb. t’Ermhuus de Thuringer een G , hun Hollanders 2x ZG en 1x F en hun Klein Zilvers 2x ZG, in dit ras had ook kleinzoon Lars van Dijk drie dieren ingekooid en deze noteerden 2x ZG en 1x F. Dat Wout van Dijk van vele markten thuis is blijkt wel uit het feit dat hij hier ook Alaska konijnen showde welke 3x ZG behaalden, de Tans van H. Spijkerman kregen 4x het ZG predikaat van de keurmeester. Tot slot nog de Serama’s ingezonden door Andr. Vinke 2x G 3x ZG en 3x F en ook de Comb. t’Ermhuus had deze diergroep ingezonden en deze kwamen met 1x ZG en 3x F huiswaarts. Reikhalzend kijken de leden van de Zwartewaterfokkers nu uit naar de Bondsshow welke van 7 t/m 9 januari in Assen wordt gehouden en waar zo’n kleine 10000 dieren onderdak hopen te vinden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500