Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK zwemt goed tijdens laatste wedstrijd van het jaar

Geplaatst op: 21 december 2015

Zaterdag 19 december zwom de wedstrijdgroep van  De Eerste Kolk deel 3 van de Regio C-competitie. Verschillende verenigingen uit Regio Oost gaan samen per poule een Competitie aan. DEK zwemt in afdeling C, poule 6 en heeft 5 van deze wedstrijden op de agenda staan. Er is een promotie/degradatie aan verbonden. In het bad ontmoeten we de verenigingen: Hatto-Heim uit Hattem, De Nieuwe Slag uit Staphorst, Hokseberg uit ’t Harde en De Houtrib uit Lelystad.
Er kwamen 32 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 21 persoonlijke records. De grootste verbetering (120%) was voor Jirsca van Dalfsen op de 100 meter rugslag. Jorgen Gerritsen zwom een clubrecord op de 200 schoolslag.
De jongens (junioren 2 en later) van DEK eindigden in de estafette  4 x 50 meter wisselslag op een tweede plaats. Op de individuele nummers zwom DEK 18 maal naar een eerste plaats, 9 maal naar een tweede en 11 maal naar een derde plaats. De meeste zwemmers kwamen uit op twee nummers en daarbij lukte het Michelle van den Berg, Herniek van Dalfsen en Lara Tuinman om op beide nummers een PR te zwemmen. Sophie van Someren kwam op 3 nummers uit en zwom op alledrie een PR.
De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.
De volgende wedstrijd staat gepland in het nieuwe jaar: op 9 januari start om 16.30 uur in Emmeloord deel drie van de Tienkamp.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500