Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
1 maart 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijzonder wonen in De Pauw is nog mogelijk

Geplaatst op: 24 december 2015

Comfortabel wonen middenin het centrum met toch veel privacy. Met een stadstuin, moderne faciliteiten en een schitterend uitzicht op het oudste deel van Genemuiden als extra. Dat is wonen in appartementencomplex De Pauw. “Modern wonen in de oude binnenstad”, zeggen projectontwikkelaar Rien Heutink en makelaar Freek van den Berg die spreken van een transformatie van de bestaande omgeving..

Modern en karakteristiek zijn doorgaans woorden die botsen. In De Pauw is dat niet het geval, blijkt tijdens een rondleiding. “Kijk, aan die steen zie je dat het gebouw uit 1868 dateert”, wijst Heutink in de Nijstad naar de gevel van de Pauw. Lang was het pand in gebruik als herberg en in latere jaren runde de familie Roetman er een winkel in. Sinds kort zetelt Regiobank/Boudesteyn in de benedenverdieping. Boven en aan de achterkant wachten vijf appartementen op de eerste bewoners. De mannen van KK Heutink zijn met de afwerking bezig.

Ondanks de oude gevel die bewaard is gebleven met de gevelsteen uit 1868 is het complex achter deze gevel volledig nieuw en  aangepast aan de moderne eisen. Straks komen bewoners en bezoekers via de Nijstad binnen in de entree. Dan zien ze een doorgang naar de nieuwe stadstuin, bergingen, postbussen, lift en trappen die naar de eerste en tweede verdieping leiden. Van den Berg loopt eerst door naar de stadstuin. “Een oase in het centrum…altijd zonlicht en veel privacy”, zegt de makelaar over de tuin die straks voor alle bewoners toegankelijk is.

Via de nu nog tijdelijke trap gaat de weg naar de eerste verdieping. Heutink opent de deuren van twee zogenoemde Loftappartementen. “Appartementen met een nok hoogte van circa vier meter. Deze twee woningen zijn zeer geschikt voor starters, jonge stellen of alleenstaanden. Met een trap kun je op een slaapzolder komen en verder beschikken de appartementen over douche, berging, keukenhoek en woonkamer. Elders zijn dit type woningen zeer gewild: modern wonen in hartje centrum. In Genemuiden vond je ze tot voor kort nog niet.”

Het uitzicht op het oude centrum zorgt voor extra woonplezier. Dat geldt zeker voor de twee grotere appartementen elders op de verdieping. “Moet je kijken wat een uitzicht…”, zegt Van den Berg en hij wijst op ’t Olde Staduus, de nieuwe winkels, de hervormde kerk en de andere winkels. “Het mooie van in een binnenstad wonen is dat er altijd wat gebeurt. Bij evenementen zit je op de eerste rang en komen vrienden spontaan binnenvallen. En je loopt de deur uit en je bent meteen bij de winkels.”

De twee appartementen zijn voorzien van twee slaapkamers, badkamer, een extra berging en uiteraard woonkamer en een keukenhoek. Vanaf het balkon is het heerlijk uitkijken over het vernieuwde centrum. Een van de twee appartementen heeft bovendien een inpandig balkon. “Met een klein kacheltje zit je hier heerlijk. En vanaf de keukentafel heb je een schitterend uitzicht op de hervormde kerk”, vertelt Heutink, die erop wijst dat de twee appartementen van circa 100 vierkante meter nog vrij in te delen zijn. In overleg met de bewoners is veel mogelijk.

En dat geldt natuurlijk ook voor het penthouse op de tweede verdieping. Maar liefst ca.185 vierkante meter groot, met naar wens twee of drie slaapkamers, een flinke berging, een grote woonkamer, een keukenhoek en een groot balkon met veel privacy. “Ik denk dat weinig mensen de kerktoren op deze manier hebben gezien…”, zegt Heutink als commentaar bij het geweldige uitzicht op de grote kerk. Nieuwe bewoners hebben straks geen klok nodig, op de kerktoren zien ze precies hoe laat het is.

De Pauw is kortom comfortabel en modern wonen in een karakteristiek pand dat met stijlvolle architectuur is ontworpen. Geschikt voor jong en oud. Met de levendigheid van de binnenstad om de hoek, maar met alle rust binnen de gevels. Er zijn nog volop mogelijkheden voor de nieuwe bewoners!

Info via Bonthuis Vaartjes Makelaars www.bvmakelaars.nl

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500