Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

De favoriete muziek van Sigrid Beens

Geplaatst op: 27 december 2015

“Mooie melodieën, doorleefde stemmen en akoestische instrumenten. Daar hou ik van”, zegt Sigrid Beens van de winkel Bij Sigrid in de Langestraat. Tegelijkertijd is ze ook aan het conservatorium opgeleid, dirigeerde ze koren en is ze muziekdocente in het voortgezet onderwijs in Wezep. De favoriete muziek van de Genemuider muzikanten kortom! 

“Nat King Cole, Ella Fitzgerald, Frank Sinatra, maar ook Melody Gardot, Caro Emerald, Beth Hart en af en toe Michael Bublé en Robbie Williams. Dat zijn artiesten waarnaar ik graag luister.  Altijd voelde ik liefde voor muziek. Vanaf de eerste klas (groep 3) wilde ik ‘Berdien Stenberg’ worden. Dwarsfluit was het helemaal voor mij. Eerst op blokfluitles, samen met Anke, mijn buurmeisje. Daarna mochten we dwarsfluitles. Thuis hadden we een piano en mijn moeder had pianoles. Ze legde mij ooit de werking van de f-sleutel uit, zodat ik mezelf kon leren pianospelen.

Toen ik op het voortgezet onderwijs zat ging ik fluiten bij de schoolbigband. Hier maakte ik voor het eerst kennis met Jazz en Blues. Later, op het conservatorium, werd die liefde hiervoor verdiept. De dwarsfluit zag uiteindelijk het daglicht niet vaak meer. Een soort van haat-liefde verhouding kregen we, maar met de piano bleef ik wel bevriend.

Als muziekdocent op school merk ik dat veel leerlingen bigbandmuziek associëren met kerstmuziek. Daar moet ik hoognodig eens wat aan doen de komende tijd. In mijn winkel hoor je uiteraard ook deze muziek. Veel tijd besteed ik aan het samenstellen van een geschikte afspeellijst in Spotify. De muziek moet niet té opvallend zijn, niet te uitbundig. Feelgood-muziek. Vaak krijg ik opmerkingen over de fijne sfeer in de winkel, daar zorgt de muziek voor een groot gedeelte voor!”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500