Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Genemuiden Actueel Jaaroverzicht (3)

Geplaatst op: 28 december 2015

Deel drie van het jaaroverzicht van Genemuiden Actueel. Met warm weer, felle regenbuien, wisselingen in het winkelbestand en de komst van nieuwe kunstwerken. En Sportclub Genemuiden begint aardig aan het seizoen met onder meer de legendarische bekeroverwinning op ADO/Den Haag.

JULI

Ook in juli blijft het winkelbestand van Genemuiden in beweging. Bij Sigrid besluit de Klaas de Fuitestraat voor de Langestraat te verruilen, terwijl Bosch Bloemen juist voor omgekeerde weg kiest. Van de smederij aan de Markt verhuist Bosch Bloemen naar de Hubo. De zaak wil graag dichtbij een supermarkt zitten. Het nieuwe winkeldeel met de Hema gaat ondertussen Op ’t Veergat heten. De naam komt naar voren uit een prijsvraag die Genemuiden Actueel samen met projectontwikkelaar KK Heutink organiseert.

Slecht nieuws in Zwembad Bestevaer: tegeltjes laten los en dus moet het water uit het bassin. Het zwembad is enkele dagen dicht en de schadepost is aanzienlijk. Ondernemer Albert Kok beklimt de Afrikaanse berg de Kilimanjaro. Daarmee haalt hij ook veel geld op voor het goede doel.

De nieuwe pontbazen zijn boos dat de pont een paar dagen niet kan varen vanwege de werkzaamheden aan de rotonde bij De Noorde. De Vrolijke Spaarders bestaan veertig jaar en vieren dat op gepaste wijze met een boottocht door de regio.

AUGUSTUS

De jaarlijkse VBK is weer een groot succes. De Kaaihof bestaat vijf jaar. De Cotap twaalf keer zo lang en dat viert het bedrijf groots. Het is onder meer hoofdsponsor van Genemusiment en ook biedt het de gemeenschap een kunstwerk aan in de rotonde bij het industrieterrein. De presentatie daarvan is in september. Grondlegger Willem Doosje van de CBO overlijdt plotseling.

Na een periode van verzengende hitte wordt Genemuiden een paar keer getrakteerd op stevige buien. Dat zorgt voor wateroverlast op het industrieterrein en bij Jeugdsoos 3:16. Joke Kruider wint door de aankoop van een zakje aardappelen een reis naar Zweden.

De gemeente verbiedt jongeren om nog langer van de Sas af te springen. Dit wordt als te gevaarlijk gezien. Minister Kamp bezoekt het Tapijtmuseum en EDEL Tapijt. Hij blijkt vroeger contacten met de tapijtindustrie gehad te hebben en is erg onder de indruk van de Genemuider ondernemersgeest. Een maand later verkoopt de familie De Lange overigens EDEL Tapijt.

SEPTEMBER

Niet alleen de rotonde krijgt een kunstwerk, ook bij de officiële opening van Muiderheim wordt in de stromende regen een nieuw kunstwerk onthuld. Ook op het winkelfront is er weer nieuws: slagerij Van Ingen trekt ook in het nieuwe pand bij de HEMA. De klassieke familiebedrijven Hubo van Dijk en Altena Tweewielers kiezen voor samenwerking. Bedoeling is om later in het jaar samen onderdak te vinden aan de Klaas Fuitestraat.

De tiende versie van Genemusiment brengt weer veel volk op de been. Klasien Hoekman organiseert het evenement voor het laatst. Er wordt een speciale Klasien Hoekman-bokaal voor ’topvrijwilligers’ in het leven geroepen. Tijdens Genemusiment is ook de uitreiking van de derde gouden Buze. Die gaat naar de Vrienden van oud-Genemuiden. Isja Visserman valt ook in de prijzen: ze wint de vakantiefotoprijsvraag van Genemuiden Actueel. Ze kiest voor een etentje in Restaurant de Biezen, het etablissement dat later in het jaar de deuren onverwachts sluit.

Afscheid nemen ook in het zwembad: het duo Fennie en Hennie kiest voor de Vut en verlaat na vele jaren Bestevaer. Volleybalvereniging Ruutvoorn viert het 65-jarige bestaan. Ook Sportclub heeft wat te vieren: in het bekertoernooi stoot de ploeg van Hennie in ’t Hof eredivisionist ADO Den Haag in een sensationeel duel uit de beker. Twee dagen later blijkt dat landskampioen PSV de volgende tegenstander wordt.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500