Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
27 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Brandweer: rustige jaarwisseling

Geplaatst op: 1 januari 2016

Regionaal hebben hulpdiensten en gemeenten in voorafgaande weken hun voorbereidingen getroffen voor een prettige jaarwisseling. De jaarwisseling in IJsselland is naar tevredenheid verlopen. Dit blijkt uit een totaalbeeld van de korpsen uit de regio en de Meldkamer Oost Nederland (MON). In vergelijking met vorig jaar zijn er minder meldingen geweest. Er waren geen meldingen van geweld tegen hulpverleners.

Brandweer IJsselland is vanuit de verschillende posten ongeveer 60 keer in actie gekomen. Dat is minder ten opzichte van vorig jaar toen er ongeveer 100 meldingen binnen kwamen. In totaal zijn er 56 meldingen binnengekomen, waarvan 43 brand gerelateerd.

In alle gemeenten waren diverse kleine buitenbrandjes en containerbrandjes, maar deze vormden geen verder gevaar voor de omgeving.

In IJsselland was sprake van een relatief rustige jaarwisseling met een daling van het aantal incidenten ten opzichte van vorig jaar. Er hebben zich geen noemenswaardige incidenten voorgedaan.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500