Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tag begint 2016 halfdoof

Geplaatst op: 1 januari 2016

Al iets voor 12 barst het geknal los op de wijk Tag. Toch is het goed te horen dat 2016 begint, om 12 uur. Dan wordt het helemaal knetterend. Ooh’s en aah’s van de kinderen vullen de ‘stiltes’ tussen het vuurwerk. In bijna elke straat staat een vuurkorf te branden. Handig, daar kan de rommel van het vuurwerk meteen in.

Vanaf de Koppel lijkt het alsof Tag het epicentrum is. Boven de Greente is het beduidend rustiger. Maar schijn bedriegt. “Het was een ongelofelijk lawaai”, vertelt Egbert Pleijsier, die op de Greente woont. “Om 12 uur kwam iedereen los. Dat lijkt op Tag hetzelfde. Af en toe schreeuwen mensen elkaar  de beste wensen voor het nieuwe jaar toe.

Schreeuwend, want normaal praten lijkt onmogelijk. Oorverdovend is het vuurwerk dit keer. “Zo druk heb ik nog nooit meegemaakt”, zegt een bewoner van de wijk. In de lucht voert veel siervuurwerk de boventoon. Maar ook op de grond kunnen ‘ze’ er wat van. Af en toe laat een carbidschieter de straat op z’n grondvesten trillen. “Carbid werkt blijkbaar ook nog na 12 uur”, laat iemand weten.

Maar het kan snel afgelopen zijn. Wie bij de Chinees naar vuurwerk wil kijken, is om half 1 te laat. De straat is uitgestorven. Maar iets verderop, op het Havenplein, wordt nog even een grote ‘pot’ afgestoken. Een paar ‘flinke loeiers’ schieten de lucht in.

Het is duidelijk: 2016 is begonnen.

 

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500