Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gemeente duur uit met Sluziger projecten

Geplaatst op: 3 januari 2016

De realisatie van Sluuspoort en het Botterhuus in Zwartsluis valt voor de gemeente bijna een ton duurder uit dan gedacht. Dat blijkt uit een brief van het college aan de gemeenteraad. Reden is een verschil van inzicht met de Belastingdienst over de BTW.

De gemeente had gedacht dat het de BTW volledig kon aftrekken. Dit gaat om een bedrag van ruim 312.000 euro. Volgens de Belastingdienst is er echter helemaal geen aftrek mogelijk. Omdat de gemeente de BTW-teruggave via suppletie had aangevraagd is ook geen beroep mogelijk. Wel heeft de Belastingdienst een voorstel gedaan waarbij het 75 procent kwijtscheldt.

Daardoor blijft een bedrag van 97.000 euro over. Ook daar tegen kan geen beroep worden aangetekend.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500