Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Tapijtmuseum alweer klaar voor nieuw seizoen

Geplaatst op: 3 januari 2016

Na het zeer succesvolle seizoen 2015 bereiden de vrijwilligsters en vrijwilligers van het Tapijtmuseum zich al weer voor op het komende seizoen. In 2015 kwamen er meer dan 5000 bezoekers in het museum, inclusief de gasten van groothandel Cotap, die haar 75-jarig bestaan vierde.

In zeer prettige samenwerking met de medewerkers van Cotap werden de zakenrelaties van dit jubilerende bedrijf in het museum ontvangen met koffie en gebak en kregen ze een rondleiding. Na deze ‘’reis door de tijd’’ werd het feest voortgezet bij Cotap. De gasten van Cotap, allen werkzaam in de vloerbedekkinghandel, reageerden enthousiast op wat ze te zien en te horen kregen in het museum. Tot in alle uithoeken van ons land, maar ook daarbuiten, kreeg het Tapijtmuseum er zo een groot aantal ambassadeurs bij.

In 2015 is het Tapijtmuseum ook begonnen met de installatie van audiovisuele apparatuur.

Dit houdt in dat er schermen geplaatst worden met films van alle productiemethoden van biezenmatten, kokosmatten, sisalmatten, getuft tapijt en naaldvilt. Deze aanvulling op de demonstraties door de vrijwilligers maakt het Tapijtmuseum nog aantrekkelijker voor de bezoekers. Het audiovisuele project kan gerealiseerd worden door bijdragen van het Rabo Stimuleringsfonds, het VSB-fonds, Cotap, Carpetright, de Stichting Stadswacht Genemuiden en particulieren. Penningmeester Jan Bakker is dan ook een blij bestuurslid: “Door deze geweldige medewerking kunnen wij dit project nu uitvoeren en hebben zo ook nog voldoende financiële ruimte voor de “normale” uitgaven.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500