Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Winter voorlopig van korte duur

Geplaatst op: 4 januari 2016

(door John Poot) Wij bevinden ons precies tussen warme en koudelucht, waardoor vanochtend de eerste sneeuwbui een feit was  voor Genemuiden.  De temperatuur schommelt de hele dag al rond de 0 graden en dat met een stevige oostenwind doet het waterkoud aan voelen. De gevoelstemperatuur is hier rond de -6 graden.  

Het KNMI heeft voor de komende uren code geel afgegeven voor gevaarlijk weer en code oranje voor de noordelijke provincies. Vanavond en vannacht komt er vanuit het zuiden regen onze richting op, maar omdat wij op de scheiding tussen twee luchtsoorten zitten kan het bij ons winterse neerslag zijn in de vorm van (natte)sneeuw of ijzel. Lokaal kan gladheid optreden. Mocht de warme lucht toch meer terrein winnen dan kan het gaan regen.  

Ook dinsdagochtend blijft code geel van kracht. De temperatuur zal die dag rond de 0 graden schommelen. Wel zal het waterkoud aanvoelen doordat de wind uit een oostelijke richting komt.  Als de regen weg is getrokken wordt het wat droger met misschien af en toe zon, ’s avonds kan het weer gaan vriezen en kan het op natte weggedeelten glad zijn. Woensdag blijft het droog, maar het kan nog wel waterkoud aanvoelen. De temperatuur is boven nul. De rest van de week wordt wisselvalliger en vrij zacht met veel regen met een stevige wind uit het zuidwesten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500