Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
11 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kerken werken samen bij opvang vluchtelingen

Geplaatst op: 9 januari 2016

De plaatselijke kerken van Genemuiden slaan de handen ineen bij de opvang van vluchtelingen. Dat meldt de hervormde kerk op haar website. “Binnen de gemeente Zwartewaterland wordt de komende periode een toename verwacht van vluchtelingen met een verblijfsstatus. Ook in Genemuiden zullen steeds meer vluchtelingen (o.a. uit Syrië, Irak) een bestaan gaan opbouwen en een weg moeten vinden in onze samenleving”, aldus het bericht.

“Om deze vluchtelingen goed te kunnen laten integreren en hen een warm gevoel te geven van onze Genemuidersamenleving, zijn we als gezamenlijke kerken op zoek naar vrijwilligers die ons willen helpen met het wegwijs maken van deze mensen in het dagelijkse leven. Hierbij kan worden gedacht aan : correct gebruik van kliko’s, verwerken van de post, gebruik van OV, boodschappen doen, het wijzen op bijhouden van eigen woning en tuin, verenigingsleven enz.”

Lijkt het je leuk om incidenteel of misschien frequent te willen helpen, geef je dan nu op bij uw eigen diaconie (contactpersoon A. Schuurman tel. 038-3855768 of via mail diaken_aschuurman@hervormdgenemuiden.com)

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500