Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zwartewaterruiters heersen op kringkampioenschap

Geplaatst op: 10 januari 2016

Bij Hippisch Centrum de Zwartewaterruiters werd zaterdag het Kringkampioenschap van Kring NWO-NOP georganiseerd. Béanke Roeland, Maud van Rees en Jenayla Roeland legden beslag op de titel Kringkampioen. Lisanne Kanis was succesvol in Gorredijk.

Béanke Roeland kwam in de klasse B aan start met haar drie paarden. De springamazone zette een ongekende prestatie neer door met drie verschillende paarden de top drie in beslag te nemen. Met Elrocco Blue sprong Béanke Roeland een nette en foutloze ronde en kreeg van de twee juryleden 160 stijlpunten. Met dit resultaat won de combinatie de eerste prijs en de titel Kringkampioen. Met Gentlemen en Esmetall T sprong Beánke Roeland naar 146 stijlpunten en kon hiermee een gedeelde tweede plaats op haar naam schrijven. Jenine Altena sprong met Viva Viento een foutloos parcours en nam met 140 stijlpunten de zesde prijs mee naar huis. In de klasse L kwam Béanke Roeland aan start met Charisma. De combinatie won de vijfde prijs door een foutloos en snel parcours te springen. In de klasse M waren zussen Alène en Riëlke Roeland succesvol. Alène Roeland en Da Vinci sprongen naar de tweede prijs met een foutloos en snel parcours. Riëlke Roeland en Everglade T sprongen ook een foutloos parcours en legden beslag op de vijfde prijs. Alle bovenstaande combinaties hebben zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen op 13 februari a.s. in Denekamp.

’s Middags kwamen de pony’s aan start op het Kringkampioenschap. Maud van Rees reed in de klasse B categorie D/E een mooi en foutloos parcours met Warenzo. De combinatie kreeg van de juryleden 168,5 stijlpunt en hiermee stonden zij met kop en schouders boven aan in het klassement. Met deze prestatie won Maud van Rees de eerste prijs en de titel Kringkampioen. Noa Busweiler sprong met Pepper Boy naar 159,5 stijlpunt en behaalde de tweede prijs. In de hoge klasse M kwam Jenayla Roeland aan start met haar pony King of the Disco. De combinatie zette een goede prestatie neer door een foutloos parcours te springen in een tijd van 32.44 seconden. De concurrentie kon deze tijd niet verslaan en daardoor nam Jenayla de eerste prijs en de titel Kringkampioen in beslag. Alle bovenstaande combinaties hebben zich geplaatst voor de Regiokampioenschappen op 30 januari a.s. in Lonneker.

Lisanne Kanis reisde met haar twee pony’s af naar een dressuurwedstrijd in Gorredijk. In de klasse L1 categorie D reed zij met Leuns Veld’s Yrian twee goede proeven en nam met 194 en 190 punten de eerste en tweede prijs in beslag. In de hogere klasse M1 liet Lisanne Kanis met Elavsca twee mooie proeven zien en legde met 203 en 199 punten beslag op de eerste en tweede prijs.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500